Sziasztok !
Azt szeretném, ha rosszul gondolnám, és 2007-ben lejárt a kedvezmény visszafizetési kötelezettsége, de nem találom a jó választ.
Szép Álmokat Mindenkinek: Judit
Sziasztok !
Azt szeretném, ha rosszul gondolnám, és 2007-ben lejárt a kedvezmény visszafizetési kötelezettsége, de nem találom a jó választ.
Szép Álmokat Mindenkinek: Judit
Sziasztok !
ADÓ szaklap 2007/13 szám
„II. Hogyan kell (lehet) a de minimis támogatást érvényesíteni?
A csekély összegû (de minimis) támogatást akkor kell odaítéltnek tekinteni, amikor az alkalmazandó nemzeti jogrendszer értelmében a támogatás igénybevételének jogát a kedvezményezettre átruházzák.
A társasági adóban igénybe vehetõ de minimis kedvezmények az adóbevallásban érvényesíthetõk, így az adózó az adóévre vonatkozó adóbevallásának benyújtásával szerzi meg a kedvezményt.
Ennek megfelelõen a csekély összegû (de minimis) kedvezmények esetében a bevallás benyújtásának napját kell a támogatás megszerzésének tekinteni.”
Kedvezmény igénybevétele (2003 évről) 2004.május 31 + 4 év =2008 év december 31. (adóév végéig szól a tiltás)
Ez alapján szerintem 2008 év decemberig nem adhatja el . Jól gondolom ?
Száz megjelent cikket átolvastam, és erre a következtetésre jutottam................
Szerintetek ? Már választ kellene adnom ügyfelemnek.
Üdv és köszi: Judit
Szia Judit!
Sok mindent olvasgattam én is, ezt a cikket spec. nem, és köszi, hogy megosztottad velünk. Én is arra a következtetésre jutottam, hogy a bevallás benyújtásától kell számítani, tehát a kérdésedben szereplő esetben úgy, ahogyan írod.
Üdv: Böbe
Szia Böbe !
Ráadásúl 2007 évben, visszamenőleges hatállyal változott az Art is emiatt, de most nem bonyolódom bele.
Amit gondolok:
1, Tárgyi eszköz beszerzésnél a vételtől 5 év (mert a benyújtás éve + 4 év)
2, Beruházási hitel kamatánál a hitelszerződés dátuma + 4 év (és ez is megtévesztő)
Mindenkinek Köszönöm a válaszokat és a segítséget: Judit
Sziaszok !
Ma beszéltem az Apehnál egy ismerős ellenőrrel, aki megerősített a hitemben, magyarúl: A VÁSÁRLÁS ÉVÉTŐL SZÁMÍTOTT 5 ADÓÉV.HA ÍGY KÖNNYEBB-)))))))))))))))))))))))))
CSAK AZÉRT ÍROM LE, HOGY FIGYELJETEK RÁ !!!!!!!!
Tehát 2003-ban vásárolt autó 2008. XII.31-ig nem adható el büntetlenűl . Csak 2009.január 1-től adható el adóvisszafizetési szankció nélkűl.
Köszönöm a válaszokat.
Szép Napot: Judit
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 29 vendég