Szia! Nagyon szűkszavú vagy.Azt,hogy hova könyveld eldönti: Az ingatlan (telephely) saját tulajdon -e?,-Bérelt-e,-Aszfaltos volt e az udvar eredetileg?
1.Ha asztafaltos volt eredetileg,akkor javításként költségként is el lehet számolni, persze ez attól is függ,hogy elbírja e az eredménye ezt az összeget.
2.Ha nem volt aszfaltos,akkor értéknövelőként rá aktíválnám az ingatlanra,és az éves értékcsökkenéssel csöpögtetném vissza.
Bérelt ingatlanra is el lehet számolni,attól függően hogy a szerződés hogy szól.Üdv.Panni
Sziasztok!
Bocsánat, hogy beleszólok (igaz lezártad a kérdést, habár pontok szempontjából nem igazán érdekel).
Számomra nem teljesen világos, milyen ingatlanra aktiváljátok?! Mert ha a telekre, akkor hogyan écséztek, ha pedig az üzem épületére (feltételezem van raktár, vagy épület) , azt azért nem tartom jó megoldásnak, mert teljesen más javítási, fenntartási munkákat igényel, mint egy épület. Én egy önálló beruházásként tartanám nyilván és aktiválnám (TAO 2.sz. melléklet, II.Építméyek-minden egyéb építmény 2%, vagy ha mg-i vállalkozás, üzemi út-5%).
Üdv:Nelly
sziasztok Penti Róbert vagyok aszfaltozo. már 10 éve vagyok a szakmába ha bárkinek kel aszfaltozni csak nyugotan forduljon hozzám.
itt a mobil számom.0630/489-45-45
Az apróhirdetések bal oldalon vannak. Ez a kérdések és feleletek helye.
Amúgy köszönjük.
Márti
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég