Adófórum

Adózási és számviteli információk

Egyéni vállalkozó mint munkavállaló

Egyéni vállalkozók

Egyéni vállalkozó mint munkavállaló

HozzászólásSzerző: picur76 » csüt. szept. 25, 2008 7:54 am

Szia Lali, csatlakoznék fentiekhez, hogy elég kevés az információ, így nehéz válaszolni. Hozzátaszem, hogy a burkolt munkaviszonnyal sem biztos hogy akad probléma, de nagyon jó szerződést kell írni. Amikor az adóhatóság leplezett munkaviszonyt próbál megállapítani, elsőként a szerződést kéri. Ha ez tartalmi elemeiben nem tartalmaz munkaviszonyra utaló jegyeket, akkor hiába fut neki. Értem itt ez alatt a rendelkezésre állást, az alá-, fölé rendeltségi viszonyt, a szabadnapokkal való rendelkezést, stb. Ha valaki a boltban nyitástól zárásig áll a pult mögött, és elad, ráadásul havi fix bérért teljesítménytől függetlenül, arra valóban nehéz rámondani, hogy nem munkaviszony. De ha egy üzlet ügynökeként, teljesítményfüggően akár, saját idejét maga beosztva üzletel, vagy járja az országot ügynökként, azt már nyugodtan lehet ev-ként. Persze ez csak két véglet volt, jó lenne, ha írnál még a körülményekről. picur
picur76
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Egyéni vállalkozó mint munkavállaló

HozzászólásSzerző: hvanna » csüt. szept. 25, 2008 9:06 am

 

    Vállalkozóként bolban dolgozni  megállapodás vagy szerződés nélkül nem lehet. A szerződést megkötni úgy hogy az ne tünjön " szinlelet szerződésnek szinte lehetetlen. A bolti infrasruktura  a bolt tulajé, ezt nem lehet kimagyarázni.Csak alkamazotti minőségben szabályos a kérdés. Vagy esetleg:

    Az mb. szerződés vagy AM könyv talán kivédhető, ha 1-2 napi helyettesitésről van szó, és a  helyettesitettnek  alapos indoka van a távollétre. Hoszabb idejü ilyen foglalkoztatás esetén  az alkalmazotti minőségben ( munkaviszonyban) történő foglalkoztatás kikerülését jelenti.

hvnna 

hvanna
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:20 am

Előző

Vissza: Egyéni vállalkozók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 68 vendég