Adófórum

Adózási és számviteli információk

Egyéb szervezet

Adatszolgáltatás

Egyéb szervezet

HozzászólásSzerző: ildibf » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok,

az alábbiakban kérném a segítségeteket:

a faluban a fiatalok színjátszókört alakítottak, ami most egyesületként kerül bejegyzésre.

Az egyesület egyéb szervezet, amely adózási, számviteli tudnivalóit szeretném pontosítani,

1. adószámot kell kérniük

2.Elektronikus bevalláshoz is be kell jelentkezni

3.Induláskor és utána milyen nyomtatványokat kell beadni az APEH felé?

4. A tagdíjról úgye elég a bevételi pénztárbizonylatot kiállítani?

5. A fellépésekről számlát kell kiállítani

6.naplófőkönyv || egyszerűsített mérleg ,amit javasoltam

Mi a véleményetek, illetve ki tudna nekem segíteni?

Előre is köszönöm: Ildi

ildibf

Egyéb szervezet

HozzászólásSzerző: fharmath » csüt. szept. 18, 2008 9:39 pm

Szia! igen ezek is kellenek.Továbbá u.azokat a bevallásokat kell teljesitenie a biztositottak után havonta, amiket más kifizetőnek is kell, aztán az éves bevallókra érvényes kötelezettségeket az előirt határidőkre. Ha van alkalmazott itt is be kell a 08T1041-en jelenteni máris.08T201 az adó és változásbejelentés a cégbejegyzésre nem kötelezett jogi személyiségeknek c. nyomtatványon az áfa választás ..stb. At önkormányzathoz ipát is kell majd vallani, most bejelentkezni.A birósági bejelentkezésen az alakulásról, nyilvántartásba vételről már biztosan túlvagytok. A KSH-hoz is be kell jelentkezni, azt én sem tudom milyen nyomtatványon.Ennyi jutott eszembe

igen jó a tagdijakról a pénztárbizonylat, van olyan aki a nyugtát is jónak találja

Az alapito okirati tevékenységről, és a vállalkozási tev.-ről /pl reklám/ valóban számlát kell kiállitani, ha áfás akkor meg pláne.

Az esetleges támogatásról nem kötelező szla, de egy megállapodás feltétlen kell bizonylatként a pénzátvétel mellé.

Üdv Ági

fharmath

Vissza: Adatszolgáltatás