Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy egy egyéni vállalkozónak, aki EURO-ban is számláz, kell-e az EURO-s bevételeinek külön számlatömb? Vagy kiállíthatja az eddigi forintos számlatömbjében is a szlát?
Köszi: Christell
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy egy egyéni vállalkozónak, aki EURO-ban is számláz, kell-e az EURO-s bevételeinek külön számlatömb? Vagy kiállíthatja az eddigi forintos számlatömbjében is a szlát?
Köszi: Christell
T.Christell !
Az euróban történő számlázáshoz szükségtelen másik számlatömb alkalmazása. Folytonosság és a követhetőség fontos.
A könyvelés miatt sem lenne jó, igy könnnyebben tudod követni az teljesítések időbeni érkezését ( szla sorszáma ).
üdv: hvanna
Szia !
Természetesen kezdheted külön számlatömbben, ha így neked jobb és elkülönűl a külföldi értékesítésed. Könyvelőprogramomnál az Eurós számlákat külön csoportként kellett menyitni, mert a program így tudja kezelni és elválasztani a Ft-tól, illetve fontban is külön számlacsoportot kell nyitni.Ne felejtsd el a szigorú számadású nyilvántartást !
Üdv: Judit
Szia
Ez csak azon múlik, hogy neked hogy átláthatóbb. Mivel én havonta csak egy-két számlát állítottam ki, nekem nem volt zavaró. De ha többet számlázol, és külön szeretnéd nyomon követni, azt is megteheted. Viszont pénztárban külön főkönyvet kell nyitni neki.
Éva
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 45 vendég