Adófórum

Adózási és számviteli információk

Taggyülési jegyzőkönyv

TAO

Taggyülési jegyzőkönyv

HozzászólásSzerző: tulunger1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumozók!

Már olvastam többször körbejártuk a tagi kölcsön felvételének és visszafizetésének szabályait.Most az a problémám merült fel, hogy az ügyvédünk nem csinálja meg a taggyülési jegyzőkönyveket, igy rám testálták. Kérlek szépen benneteket, hogy küldjetek számomra egy taggyülési jegyzőönyvet, határozatot a tagi kölcsön felvételével kapcsoaltosan.Úgy is elég munkánk van nem kellene görcsölnöm, csak beirnám az adatokat.

Segitségeteket előre is köszönöm!

Julika.

tulunger1

Taggyülési jegyzőkönyv

HozzászólásSzerző: validitas » szer. máj. 28, 2008 2:18 pm

Szia Julika!

Ha te a vállalkozás könyvelője vagy, nem a te feladatod elkészíteni a taggyűlési jegyzőkönyvet és a határozatot. Azt a taggyűlésen résztvevők valamelyikének kell elkészítenie. Van már annyi feladatunk, nehogy már ezt is a nyakunkba varrják! Vagy ha mégis elvállalod, legalább kérd meg az árát (majdnem annyir, mint az ügyvéd kérné).

Üdv: Böbe 

validitas

Taggyülési jegyzőkönyv

HozzászólásSzerző: andulka » szer. máj. 28, 2008 7:30 pm

Szia Julika!

Egyetértek Böbével :) Egyébként nem kell hozzá ügyvéd sem.

Ha már neked kell megcsinálnod, kb. ennyit kell beleírnod:

Jelenlévő tagok: x, y. részesedési arányuk: x %, y %

x ügyvezető előterjeszti a 2007. évi beszámolót, jelenlévő tagok jóváhagyják. (Itt meg lehet említeni a mérlegfőösszeget, egyéb adatokat)

Jelenlévő tagok úgy határoznak, hogy a 2007. évi eredmény terhére x forint osztalékot fizet a cég a tagok részére a köv. arányban:

x tag részére 1 Ft

y tag részére 1,2 Ft.

Ne felejtsd el a 0729-es bevallás A-02-01-es lap 07. sorába beírni.

Andi

andulka

Taggyülési jegyzőkönyv

HozzászólásSzerző: Kardos.Judit » szer. máj. 28, 2008 8:07 pm

Szia Julika !

Egyetértek az előttem "szólókkal", de sajnos néha elvállalunk olyan feladatokat is amelyhez nincs közünk. Én egy ügyfelemet küldtem el, mert nem fizetett, velem iratta volna  a leltárt (kb 1500 tétel, amiről fogalmam sem volt, mert saját irodámban könyvelek, tőle 10 km-re)  és azt mondta, hogy a jegyzőkönyv is az én feladatom, mert azért "tart" könyvelőt !!! No én nem tartottam meg....őt (kisbetűvel).

Vigyázat ! Már megkeseredtem a pimasz ügyfelekbe, főleg így mérleg táján !

A tagi hitelről megállapodást kell írni, de ilyen esetben csatolom a fedezet igazolást (pl. bankszámlájáról kivett  kp) , mert enélkűl hiteltelen.

Üdv: Judit

Kardos.Judit

Taggyülési jegyzőkönyv

HozzászólásSzerző: tulunger1 » csüt. máj. 29, 2008 2:33 am

Kedves Böbe,Andi és Judit!

Köszönöm a válaszototkat, tudom,hogy nem az én feladatom lenne a taggyülési jegyzőkönyv elkészítése, de ha többszöri kérésre sem csinálja meg az ügyvéd, le szeretném zárni az évet végleg, ráadásul kéri a könyvvizsgáló. A fizettség normálisabb esetben rendeződik, de tudjátok, hogy mivel minden probléma a mi nyakunba ömlik, sokszor dolgozunk ingyen is, legalábbis részfeladtokat. A mérleg elfogadásával kapcsolatosan találtam egy jó kis taggyülési jegyzőkönyvet csak az adatokat kellett beirni: a www.cégiranytu.hu oldalon. Golndoltam,hogy a tagi kölcsöről is találok valahol egy sablont és ha már én csinálom meg jó legyen, meg hamar elkészíthető legyen.

Mindenképpen köszönöm, hogy e jelentéktelen problémám megoldásában megpróbáltatok segíteni, annak ellenére,hogy biztosan ilyen tájt van elég munkátok.

Köszönettel

Julika.

J

tulunger1

Vissza: TAO