Sziasztok!
Kezdő egyéni vállalkozó vagyok. Olyan kérdésem lenne, hogy saját szakmai továbbképzésemre fordított összeget elszámolhatom-e vállalkozásomban költségként? Kérem aki tud segítsen! Előre is köszönöm. Údv. Feri.
Sziasztok!
Kezdő egyéni vállalkozó vagyok. Olyan kérdésem lenne, hogy saját szakmai továbbképzésemre fordított összeget elszámolhatom-e vállalkozásomban költségként? Kérem aki tud segítsen! Előre is köszönöm. Údv. Feri.
Kedves Feri!
Ha a továbbképzés azzal a tevékenységgel függ össze,amire a vállalkozóit kiváltottad és számlával igazolod,szerintem elszámolhatod.
Üdv.Panni
Szia Feri!
Megerősítem Pannit: A törvény meghatározza azokat a képzésre fordított kiadásokat, amelyeket az egyéni vállalkozó költségként számolhat el. Így költségként elszámolható a saját maga, vagy alkalmazottjának képzésére (továbbképzésére) fordított kiadás, ha a képzés a vállalkozási tevékenység folytatásához szükséges szakismeretek megszerzését célozza. Nem alkalmazott magánszemély képzésére fordított kiadás akkor számolható el, ha a képzés a vállalkozási tevékenységhez hasznosítható ismeretek megszerzését célozza, és ha az egyéni vállalkozó tanulmányi szerződést köt a magánszeméllyel. SZja Trv. 11. számú melléklet 27.pontja alapján. Üdv Etus
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 16 vendég