Adófórum

Adózási és számviteli információk

Költségkénti elszámolhatóság

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: Feri86 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Kezdő egyéni vállalkozó vagyok. Olyan kérdésem lenne, hogy saját szakmai továbbképzésemre fordított összeget elszámolhatom-e vállalkozásomban költségként? Kérem aki tud segítsen! Előre is köszönöm. Údv. Feri. 

Feri86

HozzászólásSzerző: Panni49 » hétf. ápr. 28, 2008 3:54 am

Kedves Feri!

Ha a továbbképzés azzal a tevékenységgel függ össze,amire a vállalkozóit kiváltottad és számlával igazolod,szerintem elszámolhatod.

Üdv.Panni

Panni49

HozzászólásSzerző: simke » hétf. ápr. 28, 2008 4:19 am

Szia Feri!

Megerősítem Pannit: A törvény meghatározza azokat a képzésre fordított kiadásokat, amelyeket az egyéni vállalkozó költségként számolhat el. Így költségként elszámolható a saját maga, vagy alkalmazottjának képzésére (továbbképzésére) fordított kiadás, ha a képzés a vállalkozási tevékenység folytatásához szükséges szakismeretek megszerzését célozza. Nem alkalmazott magánszemély képzésére fordított kiadás akkor számolható el, ha a képzés a vállalkozási tevékenységhez hasznosítható ismeretek megszerzését célozza, és ha az egyéni vállalkozó tanulmányi szerződést köt a magánszeméllyel. SZja Trv. 11. számú melléklet 27.pontja alapján. Üdv Etus

simke

HozzászólásSzerző: Feri86 » hétf. ápr. 28, 2008 11:39 am

Kedves Panni és Etus! Nagyon köszönöm a válaszotokat. Elképzelésemet megerősítettétek. Üdv Feri
Feri86

Vissza: Egyéni vállalkozók