Adófórum

Adózási és számviteli információk

AMK-s "túldolgozás"

Adatszolgáltatás

AMK-s "túldolgozás"

HozzászólásSzerző: mats » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumtársak!

A következő kérdésem lenne: Mi a teendő abban az esetben, ha az AMK-s egy munkáltatónaál nem csupán a havi 15 napot, de az évi 90 napot is túllépte? És mindez 2007. éveb történt, csak éppen nem volt lekönyvelve  és bevallva a tavlyi éve a vállalkozónak. MOst kerülr hozzám és tűzoltó munkával próbálom a káoszt felszámolni, de ilyen esetem még nem volt. Gondoltam, mielőtt beküldeném a 0708 A-M-ket, megkérdezek nálam tapasztaltabbakat, hogy mi a teendő. Előre is köszi a válaszokat. T. Kata

mats

AMK-s "túldolgozás"

HozzászólásSzerző: garbo50 » pén. ápr. 25, 2008 1:38 pm

Szia!

Mit állapított meg a munkaügyi központ?- ugyanis január 15-ig az alkalmi könyveseknek igazoltatni kellett a könyveiket, és ez alapján a munkaügyi központ is adatot szolgáltat, tehát egyezőnek kellene lennie. Egyszer már volt kérdés ilyen túlfoglalkoztatás a fórumon, ahol a fenti hivatal vette ezt észre. Ha jól emlékszem akkor arra az álláspontra jutottunk, hogy azokra a napokra, melyekre nem legálisan került sor ( túllépés miatt)a bélyegragasztásra, rendes munkaviszonyra be kell jelenteni. Ennyi idő elteltével ezt hogyan lehet így helyre pofozni- nagy kérdés. Nem csak a plusz munka, de a járulékos költségek miatt is.

Kiváncsi vagyok a többieknek milyen ötleteik vannak, mert ez valóban jó kis fejtörést okoz.

Üdv. 

garbo50

AMK-s "túldolgozás"

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » pén. ápr. 25, 2008 3:28 pm

Sziasztok! Szerintem is , ahogyan Jutka írja, először a kiskönyvet kellene megnézni mit igazolt a hivatal, lehet, hogy elnéző volt és nem vette figyelembe a túlmunkát. Ellenkező esetben lehet hogy munaviszonnyá kellene minősíteni, ha így van a vállalkozónak kell eldönteni vállalja-e a többlet költséget. Más kiutat én sem látok, de hátha másnak van jobb ötlete. Mária

valterjozsefne

AMK-s "túldolgozás"

HozzászólásSzerző: BaraMa » pén. ápr. 25, 2008 4:39 pm

A vállalkozónak ilyen esetben már nincs döntési lehetősége: munkaviszonnyá kell minősíteni a túlmunkát.

Visszamenőleg be kell jelenteni, önrevíziók....

Üdv 

BaraMa

AMK-s "túldolgozás"

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » szomb. ápr. 26, 2008 2:13 pm

Szia Kata! Ha tűzoltó munkát végzel ne siesd el, a bejelentési kötelezettséggel egyetértek, de azzal is a munkanélküli kiskönyvet kell, először számba venni, a Munkanélküli hivatal minden alkalmi munkavállalónak kiadta a 0753-as bevallásához, hogy melyik negyedévben mennyit dolgozott, összeg szerint és hónap szerint, napok szerint nem. A munkaügyi központba, ha bekerült a kiskönyv , akkor Ők meg tudják mondani tételesen napok szerint is, szerintem itt az első lépés , adologozónak mondhatják meg elvileg és adhatják ki az igazolást.  Abban az esetben, ha tényszerűen többet dolgozott, sajnos amikor átlépte a ledolgozható , akár már az első hónapban a 15 napot utólag munkaviszonyosnak kell nilvánítani. Tényleg hosszú műsor rendezni., de csak akkor csináld meg, amikor a tényeket teljesen látod. Üdv: Márti
viragmarta60

Vissza: Adatszolgáltatás