Szia Kriszti!
Szerintem a 0731-esen kell önellenőrizni (ez a nyomtatvány elévülésig használatban marad)
Önell. pótlék:
Az önellenőrzési pótlék esedékessége az önellenőrzési bevallás benyújtásának időpontja, de legkésőbb a feltárástól számított 15. nap. Az önellenőrzési pótlékot a késedelmi pótlék (jegybanki alapkamat kétszerese) 50%-ának, ugyanazon bevallás ugyanazon kötelezettségének vagy költségvetési támogatásának ismételt önellenőrzése esetén 75%-ának megfelelő mértékben kell felszámítani az önellenőrzéssel érintett időtartam minden napjára. Ismételtnek minősül az önellenőrzés abban az esetben is, ha a korábbi helyesbítés kötelezettség csökkenést tárt fel. Az időtartam, amit figyelembe kell venni, a bevallás benyújtására előírt határidő leteltét követő első naptól a helyesbítés nyilvántartásba történő feljegyzésének napjáig – magánszemélynél az önellenőrzési lap benyújtásának napjáig – terjed.
Az adózónak, ha feltárta az adóbevallás hibáját, a hibát nyilvántartásba kell vennie, és a nyilvántartásba vételtől számított 15 napon belül kell a megfelelő formanyomtatványon bejelenteni (bevallani) az adóhatósághoz. A feltárástól számított 15. napig kell a feltárt adókülönbözetet befizetni, illetve a 15. nap után nyílik meg a lehetőség az adózót megillető adókülönbözet visszaigénylésére.
http://www.apeh.hu/adoinfo/inf2007/k13.html?pagenum=1
Az APEH honlap főoldalán találsz pótlékszámítási segédletet.
Üdv:Nelly