Adófórum

Adózási és számviteli információk

internet elszámolás

Egyéni vállalkozók

internet elszámolás

HozzászólásSzerző: kuczikl » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Főleg könyvelő e.vállalkozókat kérdeznék, hogy az internet ktg-et a 11.melléklet 12-es pontja úgy írja, ha a használat csak részben szolgálja a tevékenységet- 30% max 60.000.- Ft. De aki a könyvelés miatt , és bizonyíthatóan akkor kötötték az internetet amikor regisztrálva lett, az végül is teljes egészében a tevékenységet szolgálja. Vagy rosszul gondolom? Nekem TDSL csomagom van, az internet 8990.- minden hónapban, akárki akármennyit használja a netet. ( na jó, van forgalmi korlátozás, de azt még sosem léptük túl)Tehát, ha csak könyveléssel kapcsolatosan havonta beküldöm a bevallásokat , akkor is ki kell fizetnem a 8990.-ft-ot, meg ha más használja akkor is. elszámolhatom e a teljes összeget, még ha az több is mint 60.000 Ft? A korlátozás nem csak egy más tevékenységű, mondjuk professzionális sport szolgáltatóra, vagy vegyes kereskedőre, vagy zöldségesre vonatkozik? AZ áfát is levonhatom ilyenkor?
kuczikl

internet elszámolás

HozzászólásSzerző: adotanacs » csüt. feb. 14, 2008 9:24 am

Szia! Én nem számoltam el csak amit lehetett, mivel a lakásomon folytatom  a tevékenységet. Itt feltételezik hogy a család többi tagja is használja, vagy pedig Te szabadidődben játszol/pl.  Honfoglalózol/ Üdv. Ani  
adotanacs

internet elszámolás

HozzászólásSzerző: pseniko » csüt. feb. 14, 2008 10:04 am

Ha a váll.címe és a lakcímed ugyanaz , és erre a címre érkeznek a számlák akkor sajnos a 30% max 60.000,- . Sajnos a tv nem tesz különbséget, de van az SZJA tv 49/B§ 9 és  21 bek-ben, a könyvviteli ill internet kedv-ről szó.   Erről nem tudok most írni, mert én nem alkalmazom senkinél sem, és időszűkében vagyok.    Enci
pseniko

Vissza: Egyéni vállalkozók