Adófórum

Adózási és számviteli információk

Megszűnt EV és őstermelés

Adatszolgáltatás

Megszűnt EV és őstermelés

HozzászólásSzerző: azurpearl » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Üdvözlök minden Fórumozót!

Kérdésem a következő lenne: 2007. évben visszaadtam az egyéni vállalkozásomat (főáll. mviszony melleti volt) és jelenleg munkanélkülin vagyok. Mezőgazd. őstermelői tev.-t folytatok ( Szövetkezet a földemet használja, termelt terményeket megvszi tőle, levonja a felhasznált vetőmagot, szolgáltatást, st.) Kérdéseim: Havonta kellett volna bevallásokat beküldenem? Nekem 02.15. a 0753. beadási határidő? Milyen adatszolgáltatás terhel ezen kívül.? Segítő válaszaikat előre is köszönöm. Mária

azurpearl
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Megszűnt EV és őstermelés

HozzászólásSzerző: markne » szer. feb. 13, 2008 12:16 pm

Mária!

Ha az egyéni vállalkozás megszüntetése után a záróbevallás elment, akkor  a határidő most  május 20. Nem tudom, hogy a kérdés a bevallásokra vonatkozóan a vállalkozásra vagy az őstermelői tevékenységre irányul. Ha az egyéni vállakozásra, és legalább heti 36 órás munkaviszony mellett, és nem volt vállalkozó kivét, akkor nem kellett 0758-akat küldeni, mivel nem volt járulék kötelezettség. Gondolom a kijelentések is megtörténtek APEH, OEP, helyi adók záróbevallása, NYENYi (0-ást is kérenek)

Az őstermelői tevékenységnél a bevallás függ attól elsősorban, hogy mekkora árbevétel keletkezett. Ha 600 eFt alatti, akkor nem kell bevallani. Ha 4 milliüó alatti, és a tételes költségelszámolással történik a jövedelem megállapítása, akkor lehet egyszerűsített nyilatkozatot tenni a 0753-as bev. 13. mellékletén. A leírtak alapján feltételezhető, hogy van a bevétel 20 %-ának megfelelő költségszámla.

Nem tudom, arra válaszoltam-e amire kellett volna.

Ha nem akkor majd talán még más is hozzáteszi a véleményét. De konkrét kérdésre, ha tudok, én is szívesen válaszolok ismét.

Üdv: Rózsa

 

markne
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am


Vissza: Adatszolgáltatás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 23 vendég