Január 1-től valóban fel kell tüntetni minden számlán a VEVŐ adószámát is ?
Csak átutalásos számlán, v. a kp-s számlán is?
köszi Icus
Január 1-től valóban fel kell tüntetni minden számlán a VEVŐ adószámát is ?
Csak átutalásos számlán, v. a kp-s számlán is?
köszi Icus
Szia Icus!
Csak akkor kell feltüntetni a vevő adószámát, ha ő az adófizetésre(áfa) kötelezett, tehát ha fordítottan adózó termékről, szolgáltatásról van szó.
Áfa tv 169§
Üdv:Nelly
A sok huzavona csak azért van, mert sokan lusták elolvasni az ominózus jogszabályhelyet. És inkább elhisznek minden féligazságot. Igaz, hogy baromian nehézkes a többszörös visszahivatkozásokkal, de azért simán össze lehet rakni.
Zsuzsa
Nekem a 169 §-ból egyértelműnek tűnik, úgyhogy ha ceruzát vagy géppapírt vásárolok a bugyimat legfeljebb megmutatom, de az adószámom nem adom!!!
169. § A számla kötelező adattartalma a következő:
a) a számla kibocsátásának kelte;
b) a számla sorszáma, amely a számlát kétséget kizáróan azonosítja;
c) a termék értékesítőjének, szolgáltatás nyújtójának adószáma, amely alatt a termék értékesítését, szolgáltatás nyújtását teljesítette;
d) a termék beszerzőjének, szolgáltatás igénybevevőjének adószáma, amely alatt, mint adófizetésre kötelezettnek a termék értékesítését, szolgáltatás nyújtását teljesítették, vagy amely alatt a 89. §-ban meghatározott termékértékesítést részére teljesítették;
e) a termék értékesítőjének, szolgáltatás nyújtójának, valamint a termék beszerzőjének, szolgáltatás igénybevevőjének neve és címe;
Nem olvastátok a napokban a "boltban csak személyivel vásárolhatok" kérdést itt a fórumon? Elképesztő!! Még van ahol személyit is kérnek!!!!
Üdv:nelly
Nekem meg egy - helyi szintem - elég neves autókereskedés küldte vissza számítógép-javításról szóló két számlánkat, hogy legyünk szívesek az adószámot feltüntetni rajta. Visszaírtam, hogy mit hol talál meg a törvényben, és azt hogyan kell értelmezni.
Azért a könyvelőjük is menjen a fenébe. Már ha Ő adta a tanácsot.
Zsuzsa
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 18 vendég