Adófórum

Adózási és számviteli információk

adóigazolás kérése

Adatszolgáltatás

adóigazolás kérése

HozzászólásSzerző: TOMMY » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Lehet, hogy butának fog tünni a kérdés, de az egyik ügyfelem megkért arra, hogy az ügyfélkapun keresztül kérjek neki nullás adóigazolást. Fogalmam sincs hogy mi ennek a folyamata, az ügyfélkapun sem találtam erre vonatkozólag támpontot. Kérlek segitsetek, hogyan kell ezt kérni?
TOMMY

adóigazolás kérése

HozzászólásSzerző: Kné551224 » szer. feb. 06, 2008 4:22 pm

Szia !

Letöltöd a 08UK12-es nyomtatványt  az ABEV-be azt értelemszerűen kitöltöd csak arra hívnám fel a figyelmed ,hogy a 08UK12-01-n ez a második oldal ott a 4-es pontban az igazolás kiadásának módjánál a postai úton  azt jelöldbe, és akkor megjelölöd elktronikus küldésre és az ügyfélkapun  keresztül elküldöd . Az igazolásért fizetendő összeget átutaljátok az APEH számlára.

Kontráné Erzsike 

Kné551224

adóigazolás kérése

HozzászólásSzerző: validitas » szer. feb. 06, 2008 4:26 pm

Az APEH honlapjáról letölthető 08UK12 nyomtatvány elektronikusan is beküldhető, ezen lehet kérni nullás adóigazolást. Az igazolást az adózó és a meghatalmazott képviselője nyújthatja be. Benyújtás előtt célszerő megnézni a 180-ason, hogy megvan-e a szükséges meghatalmazás, vagy jobb, ha az ügyfél küldi be elektronikusan.

Üdv:Böbe

validitas

adóigazolás kérése

HozzászólásSzerző: simke » szer. feb. 06, 2008 4:31 pm

Szia Tommy!

Még az előzőhöz annyit, hogy amennyiben együttes adóigazolásra van szükséged (APEH és VPOP), akkor a 08UK12, ha csak adóigazolásra: a 08UK11. A 01 lapon felül a 4.) pontnál a felhasználó nevéhez a hitelintézet neve kell, pl. ha hitelhez kéred az adóigazolást. Továbbiakban úgy, ahogy a többi elektronikus bevallásokat megjelölöd, majd feltöltöd a magyarország.hu-n. 

Üdv Etus 

simke

adóigazolás kérése

HozzászólásSzerző: HIDNA » szer. feb. 06, 2008 5:20 pm

Igen, a 11-esen nyújtsd be, ott is két esetet lehet jelölni, nullásat, vagy általánosat kérsz.

Még annyit fűznék az előttem szólóhoz, a 4. pontnál, a felhasználó nevéhez csak akkor kell pl. a hitelintézet nevét írnod, ha azt akarod, hogy nekik küldjék egyenesen az igazolást.

Klári 

HIDNA

adóigazolás kérése

HozzászólásSzerző: kaloczy » szer. feb. 06, 2008 7:53 pm

Sziasztok! Én már pénteken kértem ügyfélkapun keresztül nullásat. Nagyon pozitív tapasztalatom van. Eddig, ha papíron adtuk be, 5-7 napba telt az utóbbi időben, mire szóltak, hogy mehetünk érte. Most már hétfőn telefonáltak, hogy ha átfaxoljuk az illeték átutalásának banki bizonylatát, kedden mehetek érte. (Személyes átvételt kértem)

Átvételkor rákérdeztem, hogy mi van akkor, ha az igazolást is elektronikus úton kérem? Azt felelték, azzal várjak egy kicsit, mert még "akadozik" a rendszer. Azt sem tudták megmondani, hogy az elektronikusan kapott igazolás felhasználható-e olyan pályázathoz, ahol mindent papíron kell benyújtani.

De a beküldési rész az nagyon rendben van.

Zsuzsa 

kaloczy

adóigazolás kérése

HozzászólásSzerző: TOMMY » csüt. feb. 07, 2008 8:53 am

Köszönöm mindannyiótoknak a válaszokat! Nagyon jó ez a fórum, jó hogy rátaláltam.

Üdv

Tommy 

TOMMY

Vissza: Adatszolgáltatás