Kedves Márti!
Előre is köszönöm, ha megérdeklődöd és várom a választ.
Üdvözlettel: G.
Kedves Márti!
Előre is köszönöm, ha megérdeklődöd és várom a választ.
Üdvözlettel: G.
Hello G!
Lehet, hogy összevontan - önálló jöv? Talán igen!
János
Kedves Márti!
Várom a válaszodat, ha sikerült a falugazdásszal beszélned. Mit szólsz a János 123 válaszához, hogy összevontan, önálló tevékenységként adózni. A felvásárlási jegyet havonta úgy jelentik, hogy őstermelőtól felvásárlás. Mi lehetne itt a megoldás, hogy később sem legyen gondja senkinek belőle?
Köszönettel: G.
Adott esetben szerintem vagy vállalkozói igazolvány birtokában végezhető a tevéklenységed, vagy magánszemélyként adószám kérés (vagy tevékenység bejelentés, mert gondolom már van adószám) és a magánszemélyként végzendő tevékenységre , külön adózási (áfa) bejelentés nyilatkozat, így lehet külön számláznia is, de a tevékenységéből származó bevétel magánszemélyként végzendő egyéb önálló tevékenység lesz, az ebből származó jövedelem összevonandó jövedelem lesz, de ezt az APEH-el le kell tisztázni, hogy erre a tevékenységi körre engedi-e, belefér-e az adószámos magánszemélyként kiváltható, folytatható tevékenységek közé.
Hát nálunk ez a megítélése, nem tudom egyáltalán tudtam-e segíteni vele, mert tudom Te az őstermelőbe szeretted volna, de úgy látszik ez most már lehetetlen. Üdv: Márti
Ui: János véleménye közel áll a valósághoz.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég