Adófórum

Adózási és számviteli információk

Iparűzési adó előleg

Adatszolgáltatás

Iparűzési adó előleg

HozzászólásSzerző: kaktusz1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok,

Ipadóval kapcsolatos témakört nem találtam, remélem itt is kapok választ a kérdésemre.

Egy vállalkozás székhelye és telephelye más településen lesz 2008.01.23-tól.

Ezzel összefüggésben a feladatai?

Az előző székhelyen jelzi a változást és beadja a bevallását 05.31-ig. Új székhelyen bejelentkezik Ipadó alanyának.

Kérdésem: Márciusra a korábbi önkormányzat már előírta az előlegfizetési kötelezettséget. Ezt még be kell fizetnie v. kérheti a törlését. Az új székhely önkormányzata pedig a bejelentkezésben közölt adatok alapján kiveti az előleget? Mindkét helyre kell előleget fizetnie? Ha gépkocsija van az okmányirodában módosíttatnia kell a forgalmiba az adatokat? Milyen költségei vannak?

Akinek már volt hasonló esete kérem írjon.

köszönöm

kaktusz1

kaktusz1

Iparűzési adó előleg

HozzászólásSzerző: validitas » csüt. jan. 31, 2008 4:54 pm

Szia!

A korábbi önkormányzatnál adatmódosítón ki kell jelentkezni, az új székhely-telephely szerintinél pedig bejelentkezni. A márc.15-re kivetett adóelőleget írásban kérni kell, hogy töröljék, különben meg kell fizetni. Hivatkozni kell a benyújtott székhely változásra. A bevallást még a régi helyre kell máj.31-ig beadni.

A gépkocsi - ha cégautó - adatait is át kell jelenteni.

Üdv: Böbe 

validitas

Iparűzési adó előleg

HozzászólásSzerző: Kardos.Judit » csüt. jan. 31, 2008 5:09 pm

Szia !

Böbével egyetértek, nekem is volt , van hasonló esetem.A rossz hír: Záróbevallást kell elkészíteni 2008 évről arra a pár napra, a régi székhely szerinti Önkorm.-nak.Egyúttal kérni kell az adóelőleg eltörlését a székhelyváltozás miatt.Én ilyenkor korábban leadom a bevallást, ha kell kűldök Excel táblázatot, ezen beadhatod, csak a település nevét kell átírni. Van bejelentőlap is.

Üdv: judit

Kardos.Judit

Iparűzési adó előleg

HozzászólásSzerző: kaktusz1 » pén. feb. 01, 2008 8:38 am

Szia Judit,

Köszönöm, ha elküldöd kaktusz74@citromail.hu.

A változást elektronikus úton intézte az ügyvéd elektonikusan már a bejegyzésről tudomásunk van de a papíralapú végzést később érkezik. Várjak a bejelentéssel addig (mellékeljem a másolatát) v. e nélkül is elfogadják?

kaktusz1

kaktusz1

Iparűzési adó előleg

HozzászólásSzerző: validitas » pén. feb. 01, 2008 11:09 pm

A változást az azt követő 15 napon belül kell bejelenteni. Szerintem ne várjatok a végzésre, másolatot nem kell mellékelni.

Üdv: Böbe

validitas

Iparűzési adó előleg

HozzászólásSzerző: kispiktorbt » szomb. feb. 02, 2008 8:05 am

Sziasztok, örülök a kérdésnek, mert nekem is van ilyen jellegű "tartozásom" a helyi önkormányzat felé. Uganis múlt év szeptember 15-tel módosult a székhely, s nem tudtam milyen nyomtatványon kell átjelenteni, ezért kérnék szépen én is egy nomtatványt (kispiktorbt@citromail.hu)Ugy gondolom mostmár 2008. anuár 1-től jelenteném be a változást, a ki-és b ejelentést. Vagy kell a cégbírósági határozat is? Ezt így megtehetem?

Köszönöm a válaszokat. Üdv. Ági

kispiktorbt

Iparűzési adó előleg

HozzászólásSzerző: Kardos.Judit » szomb. feb. 02, 2008 1:13 pm

Szia !

Böbe megválaszolta a kérdést : 15 napon belűl kellett volna jelenteni. Ha a szabályok szerint szeretnél eljárni, akkor utólag ezt meg kellene tenned. Szeptember 14-én lezárod a könyvelést és záróbevallást adsz,ezzel egyidőben bejelentkezel az új székhely szerinti Önkormányzathoz és oda szeptember 15-től december 31 -ig adsz le bevallást. Nekem is vol ilyen, de nálam bonyolultabb, mert az orvosomnak 4 telephelye van, ami évközben változott.

Általában az Önkormányzatok nem büntetnek, sőt van olyan aki határozatot sem kül az előlegről, de befizettetem az ügyféllel. A bejelentéshez írj pár sor elnézést....

A nyomtatványt kűldöm.

Üdv: Judit

Kardos.Judit

Vissza: Adatszolgáltatás