Adófórum

Adózási és számviteli információk

Kp.számla - csak magánszemélyeknek adható!

Számlázás

Kp.számla - csak magánszemélyeknek adható!

HozzászólásSzerző: andy1001 » szer. jan. 16, 2008 9:14 pm

Sziasztok!

 Most olvastam végig, hogy miket írtatok le. Sajnos nemigen tudtam követni a paragrafusos részeket néha, mivel én nem vagyok könyvelő, csak egy mezei ügyintéző, titkárnő aki figyelemmel kiséri a változásokat, hogy ne legyen nagy baj a későbbiekben a változások miatt. Sajnos idén elég sok minden változik és hát a könyvelőnknek sajnos lehet hogy valami olyan dolog kerüli el a figyelmét ami nekünk fontos lehet.

Lényeg:

ha kiállítok egy kp-es egyszerűsített szla-t akkor mindenféleképpen kell az adószám? Cégnél értem, de ha magánszemély nevére állítok ki, akinek boltja van akkor is kell az adószám?

 Remélem tudtok benne segíteni!

Andy 

andy1001
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:18 am

Kp.számla - csak magánszemélyeknek adható!

HozzászólásSzerző: melcsi62 » csüt. jan. 17, 2008 12:08 am

Andy!

Csak akkor kell a vevő,neve,címe mellé még a vevő adószámát is szerepeltetni a kiadott számlán, ha az fordított ÁFA alá tartozik, vagy ha közösségi ügylet, de akkor ott a közösségi adószámot.

Ha cégnek, ha magánszemélynek, ha akárki másnak állítassz ki kp-s, vagy normál számlát azokra a fenti esetet kívéve nem kell kötelezően a vevő adószámának szerepelni.  (Egyébként egy magánszemélynek általában nincs is adószáma, amilye van az adóazonosító jel, de az nem azonos az adószámmal.) 

Üdv. 

 

melcsi62
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Előző

Vissza: Számlázás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég