Szia!
A munkacipőnek sajnos már nincs külön VTSZ száma. Régen, még az ITJ rendszerben volt, az egyértelműen beazonosította, hogy mi a "munka" ruha.
A munkavédelmi törvény elég szigorú szabályokat ír elő, s még az egyéni vállalkozónak is kell (akkor is ha nincs alkalmazottja kockázatelemzést készítettetnie, ebben le van írva (de gyakorlati gondolatokkal is megjelölhető), hogy milyen védőeszközöket kell használni. Ez ad egy kis alapot a munkacipőhöz. Pl. zárt, acélorrú, magasszárú, csúszásmentes stb, stb... (A védőruha és munkaruha nem ugyan az, főleg nem alkalmazottnál! a védőruhának, védőeszköznek nincs kihordási ideje, azt mindig biztosítani kell.)
Ha vesz is magának az ev munkacipőt, mindenképpen el kell tenni a minősítési papírját, én még a dobozáról is ki szoktam vágni az azonosító adatokat. Ja, és ajánlott munkaruházati boltba vásárolni. (bár ott is lehet kapni már mindent.) Kimondottan munka kabát-nadrág (az a kertész nadrág hozzá való kabáttal) szerintem szintén költség. De pl. az olcsó farmer, amit tényleg hord munka során az ev, az nem költség.
Remélem, tudtam egy kicsit segíteni! Jó munkát!
Edit