Adófórum

Adózási és számviteli információk

Felelős-e az uj bérlő

Számlázás

Felelős-e az uj bérlő

HozzászólásSzerző: Rozalinda » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

a  régi bérlő  tartozásaiért.  Szimpatikus  ifju  pár  vállalkozásba kezdett.  Közel   egy  éve  zárvatartó  kocsmát  kibérelt,  felujitott.  És  kinyitott.  Néhány  hét  leforgása  alatt  meglepetés  érte.  Az  előző  bérlő  nagy  tartozást  halmozott   fel  és  azt   most  rajtuk  keresik. Pl  az  áramszolgáltató felszólitotta,  hogy   fizesse  ki  a villany  tartozást,  mert  különben egy  héten  belül  kikapcsolja  a  villanyt.  Hát  ki  is  kapcsolta.  Szerzői  Jogvédő  is  végrehajtotta  az  előző  bérlő  tartozását.  Érthetetlen  számunkra  mi  lehet   ennek  a jogalapja. 
Rozalinda
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Felelős-e az uj bérlő

HozzászólásSzerző: kovalkata » pén. nov. 23, 2007 8:22 am

Szia Rozalinda!

Szerintem a legfontosabb az lett volna, hogy amikor a bérleti szerződést megkötötték a bérbe adóval, ki kellett volna kötni benne, hogy az elmaradt tartozásokért az új bérlő semminemű felelősséget nem vállal. A tartozásokra pedig a bérbeadónak kötelessége lett volna felhívni a figyelmet. Amennyiben ezek a dolgok nem történtek meg, ebben a konkrét esetben szerintem a bérbeadó kötelessége lenne kiegyenlíteni a tartozásokat, hogy a bérlő tudja folytatni a tevékenységét. Az, hogy ezt a tartozást pedig ő hogyan hajtsa be az előző bérlőn, az megint egy mások kategória. Úgyhogy nem irigylem az új bérlőket, elég kacifántos eset. Mindenesetre a bérleti szerződésekből kellene kiindulni, és megnézni azokat a dolgokat, amivel kezdtem a válaszomat.

Üdv. Kata

kovalkata
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Felelős-e az uj bérlő

HozzászólásSzerző: zspotorke » szer. dec. 05, 2007 2:48 pm

Sziasztok!

Valami nem "gömbölyű". Azt konkrétan tudom, hogy például az új fogyasztó nevére át sem írják a fogyasztásmérőket addig, amíg azon tartozás van -azt először ki kell egyenlíteni. A tartozás tényét általában hamarabb (már az átírás ügyintézésekor) közlik. A Szerzői Jogvédő-höz nem tudok hozzászólni, mert kevés az információ. Valahol valamit nem olvastak el figyelmesen az új bérlők. 2 dolgot tehetnek szerintem - a bérleti díjból levonják az elszenvedett "kárt" vagy perre mennek a bérbeadóval, aki meg behajtja az előző bérbevevőn az elmaradásokat. 

Üdv: P.Zsuzsa

zspotorke
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am


Vissza: Számlázás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég