Adófórum

Adózási és számviteli információk

Ösztönözni kellene, nem büntetni

Cikkekhez kapcsolódó vitafórum.

Ösztönözni kellene, nem büntetni

HozzászólásSzerző: pityuka7 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

A vásárló nyugtamegőrzési kötelezettségének bevezetését az adószakértők többsége nem szorgalmazza, akad, aki szerint az alkotmányossági próbát sem állná ki a rendszer, ám azzal mindenki egyetért, hogy a számla, illetve nyugta elkérését ösztönözni kellene - olvasható a Napi Gazdaság szerdai számában.
pityuka7
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Ösztönözni kellene, nem büntetni

HozzászólásSzerző: pityuka7 » szer. szept. 05, 2007 4:27 am

A nyugta elkérését ösztönözni lehetne,ha az egyén a bruttó keresetéből levonhatná az összes kiadásait(kenyér,tej,gáz-,villany-,vízdíj,bérletek stb.)és a fenn maradó összeg után fizetnénk az SZJA-t.     Vagy a vállakozások adóterheit nagymértékben csökkenteni!!!! Szigorú ellenőrzéseket végezni, a nyugtaadási kötelezettségüket megszegőket jól megbüntetni. Többszöri mulasztást elkövetők vállalkozását megszüntetni!

Üdv. Pisti 

pityuka7
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Ösztönözni kellene, nem büntetni

HozzászólásSzerző: bobemama » szer. szept. 05, 2007 5:19 am

A vásárló nyugtamegőrzési kötelezettségének bevezetését a vásárlók többsége nem szorgalmazza. Miért a vásárlót büntetik megint, plussz terhelik olyan dolgokkal olyan dologért, amit más követ el, nem mi sértünk törvényt. 

TÖRVÉNYILEG ELŐ VAN ÍRVA a számlaadási kötelezettnek.!

TESSÉK SZIGORÚBBAN ELLENŐRIZNI, S A TÖRVÉNYT BETARTATNI!

Ha nem ad számlát/nyugtát büntessék meg, hiszen törvénysértő magatartást tanusít.Miért csak a becsületesen adózó állampolgárokat akarják büntetni.

Mi meg IGENIS kérjünk számlát tőlük, ha nem ad, be kell írni a Vásárlók könyvébe/panaszkönyve/.  A törvény "keze" pedig igenis hasson oda, hogy betartsák.

Már külön helységet kell lassan fenntartani azért, hogy az iratainkat gyűjtjük.Magyarországon így is nagy a ügyintézési bürokrácia.

(Pld-ul: Miért van az, hogy vidéken a magánházaknál lévő kisebb boltok nem adnak számlát? Pont 10 perce jött haza a férjem, s a számla mi..?

Egy "zsebszámoló gépböl" kitépett kis cetli.Csak ha kimondottak kérek számlát akkor ad "hivatalos" számlát. Nevetnek az egészen (APEH-on), mert itt vidéken mindenkit ismernek, ha idegen megy be a boltba, abban a pillanatban mindenki kap számlát.Meg hát... egymást értesítik.Röhej, de már volt rá példa, hogy a gázcsere telepen sem adott a gázpalackról számlát. Úgy kellett veszekedni érte.)

Hát ezeket kellene megszüntetni!

/Bocsi! Megpróbáltam kisebbre venni a betűket,de valami miatt nem sikerült. Elnézést!/

 

 

bobemama
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am


Vissza: Vitafórum

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 8 vendég