Adófórum

Adózási és számviteli információk

Kp. számla - pénztárgép

Számlázás

Kp. számla - pénztárgép

HozzászólásSzerző: artcore » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Cégünk kereskedelmet folytat üzlethelyiségében, pénztárgépes nyugtaadással.(antik bútor)  Előfordul, hogy nem az üzlethelyiségben történik értékesítés (kitelepülés, piac...stb.), és erről kell kp. számlát kiadnia. Ilyenkor is be kell ütni az üzlethelyiségben levő pénztárgépbe az összeget és a bizonylatot a tömbbe tűzni? Könyvelőnk szerint igen!? Az ilyen értékesítések az üzlet nyitvatartási idején kívül történnek legtöbbször, nem valósítható meg az aznapi beütés! Mi a teendő ilyenkor?
artcore

Kp. számla - pénztárgép

HozzászólásSzerző: validitas » pén. aug. 10, 2007 12:50 pm

Ilyen esetben nem kell beütni a pénztárgépbe, a bevételt a kp.számla alapján könyveled.

Üdv: Böbe 

validitas

Kp. számla - pénztárgép

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » pén. aug. 10, 2007 1:09 pm

Sziasztok!

Az üzleten kívüli kp számlás értékesítéseket én sem üttetem a pénztárgépbe, a számlán szereplő dátummal rögzítem a pénztárnaplóban.Ha beütöd, akkor a két dátum nem fog megegyezni, ha éppen átcsúszik másik bevallási időszakra nem tudod az elszámolását megoldani,ráadásul a pénzkezelési szabályzat szerint is az aznapi dátummal kell bevételezni.Üdv:Nelly

tothkornelia69

Kp. számla - pénztárgép

HozzászólásSzerző: madora100 » szomb. aug. 11, 2007 3:15 pm

A pénztárgépbe csak akkor kell beütni például a nyugtákat, ha áramszünet van az üzletbe és nem működik a gép. Ekkor a nyugtát utólag be kell ütni a pénztárgépbe. Ha nem az üzletben történik az eladás -és az eladás helyén nem kötelező a pénztárgép használata- akkor a kp-es számlákat nem kell utólag a gépbe rögzíteni.
madora100

Kp. számla - pénztárgép

HozzászólásSzerző: kaloczy » szomb. aug. 11, 2007 5:38 pm

A cég Pénzkezelési szabályzatában kell erre szánni egy fejezetet vagy bekezdést. És ott szépen leírni, hogy mi a menete az üzlethelyiségen kívül történt értékesítésnek: kp-s számlatömb, pénzzel ki kinek és mikor számol el, stb. És itt kell rögzíteni, hogy mi ennek a pénznek a további sorsa, illetve hogy a cég hogyan kezeli a továbbiakban. (Pl ha van külön ellátmánypénztára, akkor oda lesz bevételezve, vagy mit tudom én....)

Szóval a pénzkezelési szabályzatot a gyakorlatnak megfelelően kell átalakítani. 

kaloczy

Kp. számla - pénztárgép

HozzászólásSzerző: M.Éva » vas. aug. 12, 2007 12:46 pm

Szia artcore! Attól, hogy az üzletben pénztárgépet használtok, más számlázási módszert is használhattok!A kp-s számlatömb, és ha adódik átutalásos, arra is egy tömb egyszerre használható, minden a saját bizonylatáról lesz lekönyvelve, tehát a kp-s bevételezve a pénztárba! Üdv: Éva
M.Éva

Kp. számla - pénztárgép

HozzászólásSzerző: baloghnehajni » kedd szept. 04, 2007 12:48 pm

Fentieken túl nálunk a könyvelésben van a 91-eseken belül egy "pénztárgépes értékesítés" megnevezésű főkönyvi számla, ami egy esetleges egyeztetéskor igen jól tud jönni. Ennek ugyanis egyeznie kell a pénztárgép kiíratásaival. A többi értékesítést külön könyveljük.
baloghnehajni

Vissza: Számlázás