Adófórum

Adózási és számviteli információk

TV üzembentartási

Adatszolgáltatás

TV üzembentartási

HozzászólásSzerző: brigitta.kujbus » kedd júl. 10, 2007 10:46 am

Szia Kata ! Köszönöm szépen a megerősítést, így nyugodtabb szívvel könyvelem a 8-asba. Szép Napot ! Brigitta
brigitta.kujbus

TV üzembentartási

HozzászólásSzerző: kovalkata » szer. júl. 11, 2007 6:18 am

Sziasztok!

Az apeh tájékoztatóból én úgy veszem ki, hogy a TV díjat csak a vendéglátósóknak és kereskedőknek kell. Mi van azzal a céggel, aki vesz TV-t a cég nevére, de csak mondjuk az irodájában működteti (sima szolgáltató cég, semmi köze a kereskedéshez, vendéglátáshoz)? Szerintem arra nem vonatkozik, de szeretnék megerősítést kérni.

Ha a vendéglátós nem a cég tulajdonában lévő TV-t üzemelteti, hanem egy nagy kereskedőlánc adta át a benne lévő kis üzletének, hogy ott menjen a TV, ő akkor is kötelezett, ugye? A másik kérdésem meg még az volt, amire nem kaptam választ, hogy ezt a díjat nem kell ezer forintre kerekíteni? Üdv. Kata

kovalkata

TV üzembentartási

HozzászólásSzerző: kohnmari » szer. júl. 11, 2007 7:31 am

Szia Kata!

A lezárt kérdések között "TV üzembentartási díj mértéke bérbeadás esetén" (2007.05.19.) találsz segítséget a kérdéseidre.  Azon elgondolkodtam, hogyha a cég nevére vesz TV-t, azzal, hogy az irodájában nézze, az nem teljesen a vállalkozás érdekében felmerülő költség.  Az üzembentartási díjat én Ft-ban fizettetem az ügyfeleimmel, nem találtam sehol, hogy kerekíteni kellene. A bevallás év végén valószínűleg ezer Ft-ban lesz, de nagy különbséget szerintem nem fog jelenteni. Üdv. Mari

kohnmari

Előző

Vissza: Adatszolgáltatás