Adófórum

Adózási és számviteli információk

Jogviszony változásbejelentés

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: hrz.rozsa@tvnetwork.hu » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Egy Kft-ben a személyesen közreműködő tag jogviszonya megváltozott (főállásról -  36 órát meghaladó munkaviszony mellettivé.) Kötelező a 07T1041-en bejelenteni a változást vagy elég a 0708-on adatot szolgáltatni? Előre is köszönöm a választ!

hrz.rozsa@tvnetwork.hu

HozzászólásSzerző: fazekasnebori » szer. máj. 23, 2007 6:12 am

Igen be kell jelenteni 0 07T1041-en, mert a jogviszony kodja megváltozik: 1452 -re változik.

szia: fabo

fazekasnebori

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » szer. máj. 23, 2007 6:58 am

Szia! Igen jelenteni kell a jogviszony változást a 0741-en. Mária
valterjozsefne

HozzászólásSzerző: loveygy » csüt. máj. 24, 2007 6:15 pm

Igen be kell jelenteni. Azt is jelenteni kell, ha valaki korábban nem teljes munkaidőben dolgozott, és váűltozás történik a munkaórák számában.

üdv

loveygy

loveygy

HozzászólásSzerző: dancslinda » pén. máj. 25, 2007 5:59 am

Sziasztok!

Nekem is hasonló problémám van, de nem tudom lekezelni, a 40-es számon pedig zéró tájékoztatást kaptam, nem tudom azok miért ülnek ott, ha mindenre csak azt tudják mondani, hogy "nem tudom, próbálja így, úgy..."...és ezért még pénzt is kapnak....

A kérdésem, hogy hogyan kell mégis lejelenteni a 07T1041-en....a lépésekre lennék kiváncsi...változásként? újként (mert itt nem engedi a jogviszony végét beírni)? és mit kell kitölteni (pl a megszűnt jogviszonynál kell a jogviszony kezdete is?minek??)? és ugyanazon a 07T1041-en kell az új jogviszony adatot is bejelenteni is, hiszen ugyanarról az emberről van szó ugyanannál a vállalatnál! És a változást követő 15 napon belül? A kitöltési útmutató számomra nem igazi útmutató, szerintem sokkal részletesebbnek kellett volna lennie...

Tanácstalan vagyok, várom az ötleteiteket, nektek nagy rutinotok van mindenben :-)

Köszönöm előre is,

Melinda

dancslinda

HozzászólásSzerző: loveygy » pén. máj. 25, 2007 6:55 am

Véleményem szerint ezt egy bejelentőlapon nem tudod megtenni, legalábbis én két lapon jelentettem be, amikor az egyik megbízási jogviszonyosunkból főállású munkaviszonoys lett.

Egyszer bejelentettem a változást a megbízási végéről, és a másikon bejelentettem munkaviszononyként.

Abban az esetben ha a megszüntetendő jogviszonynak korábban bejelentetted a kezdetét, akkor a megszűnésekor csak a végét kell.

A megszűnő jogviszonyra enged 15 napot, emlékeim szerint. Az újra még a jogviszony megkezdése előtt kell a bejelentést megtenni.

Én így csináltam, és nem dobták eddig vissza, pedig a hónap elején volt.

üdv

loveygy

loveygy

HozzászólásSzerző: dancslinda » pén. máj. 25, 2007 8:18 am

Szóval bejelntem az egyik jogviszony végét:

A pótlapon beírom a korábi adatok oszlopába a bizt jogv kezdetét (az nélkül hibásnak hozza), az új adatokhoz beírom a bizt jogv végét, a korábbi adatokhoz a bizt jogv kódját, és az új adatokhoz a változás hatálybalépésének détumát...

Utána +-al kérek mégegy pótlapot, és arra ugyanazt az embernek felviszem az új jogviszony adatát ÚJ-ként:

Új adatokhoz bizt jogv kezdete, bizt jogv kódja, FEOR, és Mnyp---

Így az ABEV hibátlanra hozza ki...és így el is küldhetem??

Bocsika, hogy ilyen értetlen vagyok, de nem értem a logikáját annak a korábbi adatok/új adatok oszlopnak,és a változás/törlés/helyesbítés/új típusnak....sztem annyira el van bonyolítva, pedig ennek kéne lenni a világ legegyszerűbb bejelentőlapjának, nem??

Köszi a válaszokat, és a segítséget előre is!

Melinda

dancslinda

Vissza: Adatszolgáltatás