Adófórum

Adózási és számviteli információk

Küldjem vagy ne küldjem?

Elektronikus bevallás

Küldjem vagy ne küldjem?

HozzászólásSzerző: tepimail » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Több ügyfelemnek elkészítettem a 0629-es bavallását és már el is küldtem. A nyomtatvány kitöltő programban megjelölöm küldésre, kapom az üzenetet az adatokat tartalmazó file elérési útvonaláról és nevéről. Itt a gondom. Van egy Bt. akinek átküldeném a bavallását, de amikor megjelölöm átküldésre, kiírja a file nevét és elérési útvonalát, de nem az ő nevét írja ki, hanem egy másik szintén általám könyvelt társaságét. (akinek a bevallását már átküldtem.) Akár mit csinálok, újra mentem, beírom a helyes nevet, címet, adószámot, már minden azonosítóját  újra töltöttem, másik társaság nevét adja a file-nak. Találkoztatok már ezzel a problémával? Átküldhetem másik néven? A tartalma biztos az lesz amelyiket küldeni szeretném? Kérlek segítsetek.

Köszönettel tepimail     

tepimail

Küldjem vagy ne küldjem?

HozzászólásSzerző: kati1012 » hétf. máj. 28, 2007 4:47 pm

Szia!

Ez elég érdekes. Mit csinál akkor amikor a kijelölés után a küldést választod, ezt követően amikor bejelentkezel az ügyfélkapuba, a kiválasztásnál is ugyanezt tapasztalod?

kati1012

Küldjem vagy ne küldjem?

HozzászólásSzerző: garbo50 » hétf. máj. 28, 2007 5:36 pm

Szia!

Nem lehet, hogy az egyszer már a másik bt-nek elküldött nyomtatványt használtad másolva a másik bt-hez, csak módosítottad az adatokat az új bt-re?  Ilyenkor szokott ilyet csinálni, akkor a küldésre kijelölés visszavonásával, és egy teljesen uj nyomtatvány kitöltésével tudtam én ujból a helyes adatokat átküldeni, a másoltat kitöröltem. Lehet van jobb megoldás is de az idő mindig szorít bennünket és így nem jutott eszembe jobb ötlet. Esetleg még próbálkozz a számított mezők ujra számolásával. Remélem sikerrel jársz.

Üdv. 

garbo50

Küldjem vagy ne küldjem?

HozzászólásSzerző: Napraforgó » hétf. máj. 28, 2007 7:08 pm

Szia! NAGYON VIGYÁZZ!  Jártam már hasonlóan, és sajna ugyanúgy ki kellett törölnöm minden adatot, ahogyan Garbo írja.Valószínűleg a törzsadatok bekérésénél a másik BT-t jelölhetted meg, utána pedig akárhogyan átírod (és helyesnek is találod) elküldésnél a másik nevét hozza be, és szerintem arra is küldené. Szeintem írdd teljesen újra! Üdv:Napraforgó
Napraforgó

Küldjem vagy ne küldjem?

HozzászólásSzerző: pseniko » hétf. máj. 28, 2007 7:55 pm

Szia!   Én is jártam már hasonló cipőben, csak éppen a 0653-as bevallással.  Először rosszul töltöttem ki az adózó nevét, így elmentettem, mikor észrevettem korrigáltam, de küldéskor a rossz név szerepelt file-névként. Küldés után megkértem az ebev-ről az elküldött nyomtatvány másolatát és simán a jó névvel szerepelt. De biztos ami biztos az újraírás mellett teszem le a voksom.    Enci
pseniko

Küldjem vagy ne küldjem?

HozzászólásSzerző: erdoapolas » kedd máj. 29, 2007 2:30 am

Ha már mentetted, új nyomtatványt kell töltened, az elsőt töröld mert azt továbbítja a rendszer.
erdoapolas

Vissza: Elektronikus bevallás