Sziasztok!
Mely bevalláson tudom, önellenőrízni az egyéni vállalkozó 0653-as bevallását ha az árbevétel (13-as) lapot szúrtam el?
Ildi
Sziasztok!
Mely bevalláson tudom, önellenőrízni az egyéni vállalkozó 0653-as bevallását ha az árbevétel (13-as) lapot szúrtam el?
Ildi
Szia!
Szerintem a vállalkozó a 0731-esen önellenőrzi az szja bevallását, a 0735 a magánszemélyekre vonatkozik.
Üdv.
A 0653 bevallást a 0735-ön tudod önellenőrizni, mint ahogy Mária is írta.
Üdv: Kati
Sziasztok!
Ildi azt kérdezte, hogy a 13-as lapot hol lehet önellenőrizni és most végig gondolva, nem emlékszem hogy akár a 0735-ön, akár a 0731-en lenne erre lehetőség. Igazatok van a 0731 mint munkáltató minőségben tölthető ki . De akkor hol önellenőrzi a 13-as lapot, az eredmény levezetést ? A különadó nevesítve van a 0735-ön az biztos.
Nem félrevezetésként írtam, csak engem is megzavart ez a lap. Nem lehet, hogy azt a 0653-ason kell javítani és amennyiben szja vonzata is lesz, azt kell a 0735-ön ?
Üdv.
Sziasztok!
A 0653-as bevllást a 0735 -tel lehet önellenőrizni. A 0653-13-as lap változtatásáról egy jegyzőkönyvet kell készítened saját magad részére. A jkv-nak tartalmaznia kell a téves és a helyes összeget, valamint a magyarázatot.Ha ellenőrzik a vállalkozót, akkor a 0735-ös önellenőrzés adatait alá tudd támasztani a saját részre készített jkv-val, amit az av-nek is alá kell írnia és a könyvelőnek is. Neken volt egy ilyen esetem és az APEH ezt javasolta. A biztonság kedvéért hívd fel az APEH-ot és beszéld meg velük. Telefonon is adnak segítséget.
Bocsi av helyett ev.Még annyit, hogy más önellenőrzési lehetőség nincs, mert a 0735 nem ad rá lehetőséget, hogy a 0653-13 lap adatait önellenőrizd.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 36 vendég