Adófórum

Adózási és számviteli információk

SOS Tanácsot kérek

Egyéni vállalkozók

SOS Tanácsot kérek

HozzászólásSzerző: tamarinda » kedd feb. 27, 2007 9:52 am

A regisztrációhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy én a MÁK-ban csináltattam. Gyakorlatilag 2-3 hónappal a 3 év lejárta előtt be lehet adni, mert figyelembe veszik az átfutási időt. Ha egyéni váll ig akarsz kiváltani, azt ki lehet, de megyesicuval egyetértve a 10millió felettieket nem könyvelheted még akkor, hacsak nincs egy alkalmazottad, aki regisztrált könyvelő. Ilyenkor megjegyzésként akár ev-t csinálsz, akár gt-t oda biggyesztik megjegyzésként a korlátozó megjegyzést, hogy csak 10m alattiakat könyvelhetsz. A legszebb az egészben, hogy ha a MÁK elfogadta a beadott papírokat, akkor sem veszik ezt figyelembe, csak ha már az igazolvány is a kezedben van. Ezzel kapcsolatban nem árt nyaggatni a PM-et mert sokszor ülnek rajta. Bocsánat az előttem szólóktól, de én az rlb béres rendszerét nem tartottam jónak, amikor megkaptuk a demot. Sok mindent nem tudott. A többi részéről nem tudok nyilatkozni. Mi infotékát használunk, ami egész jól bevált.

üdv:tamarinda

tamarinda

SOS Tanácsot kérek

HozzászólásSzerző: Ami » kedd feb. 27, 2007 5:22 pm

Sziasztok!
Köszönöm a sok hozzászólást, majd csemegézem közöttük. A rlb-t én is nézegettem (demo). Talán még ez a pénztárcámnak legmegfelelőbb, illetve elég érthető. Ugye jól értelmezem, hogy az egyszerest itt is lehet bővíteni majd kicsinyenként?(Értem ezalatt, hogy kettősre.) Ami a regisztrációt illeti, azt én értem hogy a 3 évet le kell igazoltatni, illetve tudtam. Ezzel kapcsolatban a kérdésem az lenne még, hogy egy KFT.-ben dolgozom elég széles skálán mozog a munkaköröm (pénztár, bérszámfejtés, adatszolgáltatás APEH felé, nyilvántartások, ügyvitel, könyvelőiroda felé anyagösszeállítás st..)  3 éve viszont E.V.-nak könyvelgetek, természetesen a 10M FT-os értékhatárral a vállalkozóimban. Ezzel kapcsolatban a kérdés:  A cég is igazoljon illetve én is igazolhatom magamnak a 3 évet????
Szerintetek?
Üdv: Ami
Ami

SOS Tanácsot kérek

HozzászólásSzerző: Ami » kedd feb. 27, 2007 5:28 pm

Köszönöm István a választ. Én is eddíg a demo alapján az RLB.-re adnám a voksom. Bár engem jelenleg igen kezdő szinten érdekel a dolog, mivel egyszerest azaz csak a pénztárkönyvi modult venném meg. Ami ugyebár pénzforgalmi szemléletü. A kérdésem az lenne, ha nem gond, hogy a bért átemeli -e?Illetve a gépjármű üzemanyag elszámolás esetében ha az átlagtól eltérő a fogyasztási norma nekem nem sikerült beállítanom. (Lehet, hogy túl régi demom van úgy kaptam egy ismerőstől)
Üdv: Ami
Ami

SOS Tanácsot kérek

HozzászólásSzerző: Erna » kedd feb. 27, 2007 9:51 pm

Esküszöm az RLB-re.Fél éve vettem, nekem bevált. Átemeli a bért az abevbe, sőt a főkönyvbe is. Nyilvántartja a cégautó adót, mostmár a cégtelefont is. Az útnyilvántartás és számlázás egy-egy önálló program, azt külön kell megvásárolni. Ami a könyvelési program része, az a pénztárkönyv,bér,és tárgyi eszköz. Ha kettőst akarsz,az is tartalmazza a kettős cégek bér, és tárgyi eszköz részét. Ha egyben veszed meg, (pénztárkönyv, naplófőkönyv, kettős) sokkal olcsóbb. Kb 85 ezer, és 6 havi részletre is adják.
Erna

SOS Tanácsot kérek

HozzászólásSzerző: kriszta4 » kedd feb. 27, 2007 10:02 pm

Ami!

A progi. a 0708-ba, a 071041-be, M30-ba a nyenyibe átemeli az adatokat,  be- kilépő papirok, és nemutolsó sorban az APEH módosításainak gyors követése.

Szóval nagyon jóóóóóóóóó.

kriszta4

SOS Tanácsot kérek

HozzászólásSzerző: berci04 » szer. feb. 28, 2007 6:24 am

Sziasztok!Kapcsolódom az előttem szólókhoz, az RLB programot használom. mindhárom változatát, szerintem a lehető legjobb, és ami a fontos, nagyon gyors a változás követés. A bevallásokat pillanatok alatt el lehet készíteni. Én használom a számlázót is, csak hasonlót tudok mondani róla.

Üdv. 

berci04

Előző

Vissza: Egyéni vállalkozók