Adófórum

Adózási és számviteli információk

Sprtegyesület -versenybírói kifizetések

Tb, munkaügy, bérterhek

Sprtegyesület -versenybírói kifizetések

HozzászólásSzerző: Henc » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Egy frissen szerzett sportegyesülettel kínlódom, ezért kérem a segítségeteket. Több kérdésem is lenne: A bíróknak kifizetett díjazás után kell e valamiféle járulékot fizetni, vonni tőlük? Százalékos ehot? Vagy nem kell semmit? Az m30-ast ki kell adnom minden bírónak a bevallásukhoz?  A dolog szja val kapcsolatos része világos, arról találtam a törvényben, csak a tb része nem. Az is világos, hogy a 06084-et be kell adnom bírónként, és 2007-ben pedig havonta kell adni a 0708-t (javítsatok ki, ha tévednék!)Ráadásul rosszul vannak kitöltve ezek az elszámolások... katasztrófa. 

üdv

 

 

 

Henc
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Sprtegyesület -versenybírói kifizetések

HozzászólásSzerző: FRUZSIBT » csüt. feb. 01, 2007 7:56 pm

Szia!

Hasonló gondom van mint neked.Találtam a lezárt kérdések között "Hogyan kell adózni a sportban az ellenőrnek?" témát, elég sok és különböző válaszokkal.Több könyvelővel is beszéltem ebben a témában,nagy a különbség abban ki hogyan értelmezi a tb. részét.Apeh-es körökből azt a tájékoztatást kaptam,hogy csak 11 % ehot kell fizetni az SZJA alapját képező jövedelem után.A kötöltése a ktg.elszámolásnak  tényleg katasztrófa....Mi beadjuk a 06084M és A lapot.igazolást bírónként a kifizetésről és a levont SZJA előlegről.A 06084M 78.sorába ha nyilatkozott, hogy  adóterhet nem viselőjárandóság, a 70.sorba ha nyilatkozott az SZJA levonásról.A 11% EHO-t csak az A lapra, mint kifizetői havonta.Más vélemény érdekelne!

Üdv.Fruzsi

FRUZSIBT
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

Sprtegyesület -versenybírói kifizetések

HozzászólásSzerző: Aranyszámok » szer. márc. 07, 2007 6:39 pm

Üdvözlet mindenkinek!

Hasonló problémákkal küzdök, mint Ti, Ezért állásfoglalást kértem az Apehtől. Rövidem leírnám ezt: Az Szja törvény alapján adóterhet nem viselő járandóságként kezelendő, ha a járandóság nem éri haladja meg az 5000,- Ft-ot mérkőzésenként. ehhez azonban a játékvezetőt nyilatkoztani kell, hogy a bevételével szemben nem kíván költséget elszámolni. Ebben az esetben sem szja, sem járulék és egészségügyi hozzájárulás-fizetési kötelezettség nem terheli. A nyilatkozatot mindíg a kifizető felé kell teljesíteni. Bevallási kötelezettség természetesen ahogy írtátok van.   Külön megjegyzésként még a következőket írták: ha a játékvezetőket a szövetség rendeli ki, de díjazásukat a sporteseményt rendelő szerv fizeti ki, ekkor más a kirendelő és a kifizető, így sem a sportegyesülettel, sem a szövetséggel nem valósul meg olyan jogviszony, ami tb jogviszony létrejöttét megalapozná, tehát járulékfizetési kötelezettséget nem lehet megállapítani. Ugyanakkor ezen jövedelmek után- meghatározott estben- a kifizetőnek 11%-os eü-i hj-t kell fizetnie.  Nincs akadája ha a kifizető és kirendelő személye más, de költségnyilatkozatot a kifizető felé kell tenni, hisz csak ennek bírtokában tudja az általa teljesített kifizetés utáni adóelőleget megállapítani és levonni. 

Így szól a tájékoztatás. remélem segítettem . Üdvözlettel Ildikó

 

 

Aranyszámok
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am


Vissza: Tb, munkaügy, bérterhek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron