Adófórum

Adózási és számviteli információk

Mnélküliből KÖZHASZNÚ mi jár?Juttatás,kltstérítés?

Juttatások, költségtérítések

Mnélküliből KÖZHASZNÚ mi jár?Juttatás,kltstérítés?

HozzászólásSzerző: bobemama » hétf. nov. 06, 2006 10:03 am

Szerbusztok!

Na úgy érzem meg van a végeredmény! Tehát mi történt:

2006.okt.17.-én kezdett dolgozni,mint KÖZHASZNÚ fizikai munkás, - 25.-ei dátummal kötöttek vele szerződést, /mondván nem jöttek le a papírok/. 2006.dec.31-ig. (tehát megint 3 hónapos szerződést kötöttek vele).

Holott minden évben szóban a megegyezés 1 év. (Már 4-5 éve így megy.)Foglalkoztatják 1 évig, de 3 hónaponként  szerződést kötnek. 

Visszadobták neki a Szakmunkás bizonyítványát,- /mondván rá ez a törvény nem vonatkozik./

Hogy elmúlt 50 éves? /a jegyző szavaival élve: nekik nem  tisztük nyilvántartani, hogy 50 éves elmúlt/

Ezzel szemben aláiratták vele, hogy legnagyobb iskolai végzettsége 8.általános. s a papírok így lettek elküldve.

(Hozzáteszem, már több éve így megy)

2006.nov.5.-én fizetés volt, természetesen a férjem nem kapott fizetést, mondván nincs a listán még.

Megpróbáltam az új polgármester urat felhívni, hogy mi a véleménye ezekről a dolgokról. Helyette éppen a jegyző ur vette fel a telefont. Hát mint ember szégyenlem ide leirni is, azt a hangnemet amit használt velem szemben. Ordított, hogy mit akarok, mindig kiállt a férjem mellett, s hogy jelentsem fel, majd kifizeti. Közöltem vele, hogy én csak azt szeretném ami a férjemnek jár. Ő tovább kiabált! S úgy érzem, hogy tulajdonképpen megfenyegetett, mondván, hogy nem is igen van a férjemre szükség, meg stb. mit én bizony úgy értelmezek, ha befogom a szám akkor van munka, hanem akkor nem lesz neki. Viszont meg igérte, hogy (nov.2.-án) reggel menjen be hozzá a férjem és ki lesz javítva az iskolai végzettsége, és a fizetése.

Hát ez a mai napig nem történt meg. Gondolom várja, hogy mit lépek. Ugy gondolom, hogy - s ti is ebben erősítettek meg -  igazam van, ezért én ajánlottan felfogom adni az önkormányzat polgármesterének, és a felsőbb szerveknek az igazamat igazoló iratokat. Talán így kénytelenek lesznek 4-5 év után elfogadni az igazságot.

Nagyon elkeseredtem, hogy ilyen megtörténik a Magyar Demokráciában. Én is (50 %-os rokk.nyugdíjas, a férjem 53 éves lesz most novemberben) és a férjem is embernek érezzük magunkat, mindig próbáltunk becsületesen élni és dolgozni. (Kérdem én minek?) Mint közhasznú, mindent megcsinált, szó nélkül, akár szombat volt, akár hétköznap. Míg a másik két állandó fizikai munkás sokszor csak, állt és nézte, hogy Ő hogy dolgozik. De nekik jár minden.

Ha falunap, ha szavazás, bármikor (volt, hogy több éjszakán keresztül) dolgozott, míg neki nem jár semmi, vagy éppen a segélyből fizettek neki valamit, az állandóak "készenléti díj"-ként bizony megkapták a járandóságot.

Volna itt munkahely, de sztem, egy ember kap megbízást minden munkára, pld: iskolában fűtés beindítás, gk-vezetés, étel kihordás, stb. mind egy ember csinálja és természetesen neki van elszámolva minden juttatás. Jelzem a önkormányzati gépkocsit a saját udvarán tárolja éjjel is (nem rég épült az új önkormányzati épület, gk-tároló nélkül, de kis tornyocskával, akár hétköznap, akár hétvége, használja a önk.gépkocsit, (tegnap vasárnap is, itt volt vele az utcánkban). 

Nem fogok meghátrálni, csak mert a falu jegyzője kiabált velem! (Bár kérdem én, milyen jogon tette? Mert ehhez sem mint jegyző, sem mint ember nem teheti a másikkal. Főleg, hogy nem adtam rá okot!) Lehet, hogy ezzel a férjem elveszíti a munkáját, de azt hiszem az még nagyobb erőt fog adni ahhoz, hogy kiálljak a férjem igazáért, s természetesen a magamért is.S ahogy a orsz.gyűlési biztos oldalát olvastam,....hát nem semmi amit ezekkel az emberekkel megcsinálnak a demokratikus Magyarországban.

A pontokat én nem tudom hogy osszam meg, de úgy érzem, hogy Bertiiroda is és Gyergyóiistván is megérdemli: Bertiiroda a bér miatt, gyergyóiistván a munkaruházat miatt.

Osszátok ketté, kérlek benneteket.

De azért nagyon köszönöm a segítségeteket! Nagyon rendesek vagytok. Jó volt, hogy vannak akik nem kerülgetik a törvényeket, s segítenek az embereken. Mégha egyenlőre nekem nem is sikerült. Sajnos hullanak a könnyeim, s nem is az miatt, hogy nem sikerült az igazamat egyenlőre bebizonyítani, hanem azért, hogy ilyet meg lehet csinálni egy emberrel. Ha fáj az igazság, akkor kiabálni, (ordítani) kell az emberrel??

Borzalmas. Nem tudok már mit irni, úgy elkeseredtem.

Ha tudtok még valamiben segíteni azt nagyon szépen megköszönöm.

Nagyon-nagy tisztelettel: bobemama

bobemama
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

Előző

Vissza: Juttatások, költségtérítések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég