Adófórum

Adózási és számviteli információk

Beadott 06180 módosítása

Adatszolgáltatás

Beadott 06180 módosítása

HozzászólásSzerző: kicsianti » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumosok!

Az alábbi kérdéssel fordulok ismét felétek:

Budapesti székhelyű és telephelyű cégem még a tavasz és nyár folyamán minden ügyfelével aláíratta a 06180-as bejelentési lapot, hogy én járok el a nevükben. Tehát a 06180-as fő lapján a cégem neve alatt a Bp. cím szerepelt. Most viszont módosítottam a társasági szerződést, amit az ügyvéd a héten ad be a cégbíróságra, miszerint megváltozik a cégem székhelye és telephelye is, mivel kiköltöztem vidékre.

Ebben az esetben minden ügyfelemmel újból alá kell íratnom és az Apeh felé beadni a 06180-as bejelentési lapot, hiszen az alap beadvány fő oldalán a bp.-i cím szerepel? Vagy nincs rá szükség? Nem fog egy újbóli bejelentés kavart okozni az Apeh nyilvántartásában?

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszotokat!

Üdv.: kicsianti 

kicsianti

Beadott 06180 módosítása

HozzászólásSzerző: Bartiiroda » szer. okt. 11, 2006 2:22 pm

Szia!

A kérdés az, hogy amikor leadtad a 180asokat akkor még az aktuális cim szerepelt e rajta, mert ha igen akkor sztem nem kell ujra leadni őket..... magyarul a lényeg, hogy a beadás időpontjában az "élő" vagyis jo cimed szerepljen rajta.....

üdv: Barti

Bartiiroda

Beadott 06180 módosítása

HozzászólásSzerző: opika » szer. okt. 11, 2006 6:28 pm

Egyetértek Barti-val, szerintem csak akkor kell változást bejelenteni, a 06182-esen ha a meghatalmást visszavonják. A céged címe, az egyablakos rendszerben a cégbíróságtól át kell, hogy kerüljön az APEH nyilvántartásába. 
opika

Beadott 06180 módosítása

HozzászólásSzerző: pp528 » szer. okt. 11, 2006 9:27 pm

Szia!

Szerintem újra be kell adni a 06180-as lapot: igaz, hogy az APEH megkapja a címváltozásról a tájékoztatást, de nem biztos, hogy az információ ehhez az adatbázishoz is kapcsolódik. Itt a bejelentő ugyanis nem a könyvelőiroda, hanem személy szerint Te vagy. A Kitöltési tájékoztató egyértelműen leírja, hogy adatváltozás esetén újra be kell adni a lapot, kivételt nem ír le. Kavarodást pedig nem okozhat, mert az adóhatóság a beérkezés napjától kötelezően az újat használja: ezért kell minden adatot újra megadni.

Üdv:

PP

pp528

Beadott 06180 módosítása

HozzászólásSzerző: pp528 » csüt. okt. 12, 2006 3:03 am

Csak a lényeget nem írtam: az 5. és 6. pontban csak nevet és címet kérnek, adószámot nem. Ez azt jelenti, hogy miután az adószámot nem kéri, nincs is meg az összekapcsolási kulcs (gondolom azért, mert itt nem adózói minőségben jelenik meg a cég). Ezért írtam elkülönült adatbázisról.

Üdv:

PP

pp528

Vissza: Adatszolgáltatás