Adófórum

Adózási és számviteli információk

16T1041-es tartalmának változása

Adatszolgáltatás

16T1041-es tartalmának változása

HozzászólásSzerző: 494 » pén. júl. 24, 2015 9:48 pm

Remek! :(
494
 
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

16T1041-es tartalmának változása

HozzászólásSzerző: Tulipan69 » szer. aug. 12, 2015 7:16 pm

Ez bosszantóan nagy hülyeség.
Kíváncsi vagyok, hogy csak a FEOR-hoz releváns végzettséget kell majd beírni, vagy mindent?Nem értem az egész célját: ismerek olyat, aki stratégiai tanácsadó mezőgazdasági gépészmérnök végzettséggel :) Műszaki tanácsadást soha NEM végez...
Másoknak több (sok!) különböző végzettsége van, azt mind fel kell majd sorolni? És aki BA-t és MA-t is végzett - egyre több ilyen fiatal van/lesz -, az már két végzettség, két papír, két intézmény. És aki a diplomái mellé egy hobbivégzettséget is szerzett, azt is be kell írni (kosárfonás iránt érdeklődő pedagógusok előnyben). És ha elhallgatja a kosárfonást az önéletrajzában, kit lehet büntetni?



Közben megnéztem a MK-t: az egésznek a "pályakövetési rendszer" feltöltése a célja. Namármost, akkor az összes végzettséget ésszerű lenne beírni, bár továbbra is furcsa, hogy az irreleváns végzettségekkel mit fog kezdeni a pályakövetési rendszer. Már megint egy szabály, amit megírattak az íróasztal mellett valami frissen végzett jogásszal és ahol az ÉLETet nem vették figyelembe.
Tulipan69
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:31 am

16T1041-es tartalmának változása

HozzászólásSzerző: white66 » vas. jan. 10, 2016 2:56 pm

Én csak helyeselni tudom az új szabályozást!
Legalább ki fog derülni, hogy sok embert nem a végzettsége szerint alkalmaznak, s mivel az adatbázisok átadhatóak-átvehetőek a hatóságok között, jöhet a munkaügyi ellenőrzés!
Sok helyen rányomja a bélyegét a színvonalra az hogy nem a végzettségének megfelelő munkakörben dolgoznak sok helyen. Itt ne csak a fizikai, vagy szakmunkára gondoljunk, hanem felsőfokú végzettségűre is!
Eddig csak azt kellett jelenteni, hogy miben alkalmaztad,... ez kevés, most már ott lesz a végzettség is! Helyes!
Nem csodálkoznék, ha egy év múlva, amikor bejáródik a rendszer, jönne egy szankció hozzá, ha nem stimmelne össze a FEOR a végzettséggel.
Ha mélyebb gazdasági vonzatait nézem, akkor egyet kell érteni a szándékkal.
Kevesebb minimálbéres lenne, ha a már létező szabályozást az életben is lehetne érvényesíteni széles körben! Ma is szabályozott, hogy milyen FEOR -hoz milyen végzettség kell, csak nehéz ellenőrizni széles körben. Eljöhet az idő, hogy amikor bejelentésre kerül egy biztosított és nem stimmel össze a FEOR a végzettséggel, akkor visszadobják, hogy hibás a bejelentés, javítsd ki.......PAFFFFF
white66
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:43 am

16T1041-es tartalmának változása

HozzászólásSzerző: validitas » pén. jan. 15, 2016 12:24 pm

Szerintem pedig ez egy újabb szívatás, hogy az óriásira duzzadt bürokrácia létét igazolni lehessen valamivel!

Manapság már nem elég egyetlen végzettség, hanem minél több van, annál jobb! Ráadásul sok helyen nem is a papírt nézik, hanem a tudást (pl. nyelvek). Ez csak felesleges újabb teher a könyvelők vállán.
validitas
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am


Vissza: Adatszolgáltatás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég