Adófórum

Adózási és számviteli információk

Áprilisi tréfa?

Számlázás

Áprilisi tréfa?

HozzászólásSzerző: 3HInfo » csüt. ápr. 03, 2014 8:09 am

Én minden ügyfélnek kinyomtatva odaadom a NAV tájékoztatót és megkérem őket, hogy tegyék be a pénztárgépnaplóba. Ha jön a revizor csak előkapják és bemutatják. Szerintem szépen büntetni akarnak majd, hogy miért nem ütötte be az értékesítést az új "csoda" pénztárgépbe.
Kiváncsian várom, mi lesz a NAV következő lépése.
üdv
Tica
3HInfo

Áprilisi tréfa?

HozzászólásSzerző: tepimail » csüt. ápr. 03, 2014 10:03 am

Igen, Tica ez jó megoldás. Akkor most tudja valaki, hogy ez ügyben mi a NAV állásfoglalása? Azzal, hogy levették a honlapról a közleményt a hivatkozott áfa trv. paragrafusai nem változtak, az értelmezésük viszont igen?
tepimail

Áprilisi tréfa?

HozzászólásSzerző: tepimail » csüt. ápr. 03, 2014 10:18 am

Megmondanád hol van, mert én nem látom, a friss hírek között biztosan nincs.
tepimail

Áprilisi tréfa?

HozzászólásSzerző: formel1 » csüt. ápr. 03, 2014 11:52 am

Igen, tényleg fent volt ma kb. fél óráig, utána megint levették !
formel1

Áprilisi tréfa?

HozzászólásSzerző: Barbie001 » pén. ápr. 04, 2014 10:30 am

Ne haragudjatok, de nem tudom mit vagytok ezen fent akadva. Már "ezer éve" (2008) nem kell beütni a pénztárgépbe a számlás eladást, mert egy eladásról vagy számlát kell kiállítani vagy nyugtát. Ez fekete fehéren le van írva, erről szólt az állásfoglalás is, tehát nem új dologról van szó. Csak felvilágosítás jellege volt.

Ez olyan, mint ha kiírták volna, hogy nem kell számlát példányszámozni és nem kell feltüntetni rajta azt sem, hogy eredeti példány és hiteles másolat. Ez sem egy új információ lenne, hiszen már 2010 óta így van, csak sokan nem tudják a mai napig, mert mindenki elavult (nem frissített) vagy rossz számlázó programot használ.

Azért vették le az oldalról, mert sokan odatelefonáltak e kapcsán és emiatt nem tudták a többi értelmes telefont felvenni. Idézem:
"Új fejlemény: Ma (04.03) elértük a NAV ügyfélszolgalátat telefonon. A kapott tájékoztatás szerint a sok telefonos reklamáció miatt levették az állásfoglalást a honlapjukról..."

Persze azzal nem értek egyet, hogy leszedik az oldalról csak azért, mert sokan telefonálnak, igenis helyre kell tenni a fejeket, mert nagyon sokan támaszkodnak elavult információkra, csak azért, mert amikor 20 évvel ezelőtt megtanulta valaki a szakmát még úgy volt, hogy a számlát be kell ütni a pénztárgépbe, már rég nincs úgy.

Barbie001

Áprilisi tréfa?

HozzászólásSzerző: formel1 » pén. ápr. 04, 2014 11:28 am

Az "Új fejlemény: ....." kezdetű idézet honnan származik ?
formel1

ElőzőKövetkező

Vissza: Számlázás