Adófórum

Adózási és számviteli információk

Heti adatszolgáltatás márciustól

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: 3HInfo » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!
Itt egy újabb agyrém!!! Márciustól mindazokról hetente kell elektronikusan adatot szolgáltatni, akik nyugtaadási kötelezettségünknek pénztárgéppel kellene eleget tenniük, de e helyett számlaadással tesznek eleget. Pld. számítógép javítással foglalkozó vállalkozás, vegyiáru nagykereskedés, gépjárműkölcsönző, esküvőiruha kölcsönző, stb. Aki ezt kitalálta, annak biztos elgurult a gyógyszere, de nagyon... Hogy vesszük rá a kedves ügyfeleket, hogy hetente szorgalmasan hozzák a kimenő számláikat??!! Örülök, ha havonta egyszer elhozza??!!!
Tica
3HInfo

HozzászólásSzerző: smartee » hétf. jan. 27, 2014 2:44 pm

Mond,a kozmetikus és fodrász is ilyen????
smartee

HozzászólásSzerző: 3HInfo » hétf. jan. 27, 2014 3:38 pm

Csak akkor, ha terméket is értékesít. Legalábbis az MKOE oldalán ma délelőtt ezt olvastam.
üdv
Tica
3HInfo

HozzászólásSzerző: mazsi5 » hétf. jan. 27, 2014 7:28 pm

Sziasztok! Úgy látom kihirdették a 2/2014.NGM rendeletet a Magyar Közlöny 8.sz. (2014.01.22.)

Akkor előfordulhat, hogy valakiknek már 2014. január 28-án lenne bejelentési kötelezettségük az arra rendszeresített nyomtatványon, ami nyomtatványt én még nem is látok a NAV portálon 2014.01.27-én késő este..

Ezt a rendeletet is biztos az egyszerűsítés jegyében hozták meg...., hallgatva csendben.. ezt nem láttam, hogy kürtölnék a közmédiákban, de a Ker.és.Iparkamara se írt róla egy büdös szót se figyelemfelhívásként..

mazsi5

HozzászólásSzerző: 3HInfo » kedd jan. 28, 2014 8:41 am

Először a február 28. után keletkezett számlákról kell adatot szolgáltatni, tehát tengernyi idejük van rá. A bejelentkezés lesz február 7-ig, de arra még nincs nyomi fenn.
3HInfo

HozzászólásSzerző: mazsi5 » kedd jan. 28, 2014 1:43 pm

Szia! Én úgy olvasom, hogy aki most kezdi a tevékenységét (mondjuk 201401.23-án..), annak 5 napon belüli bejelentkezési kötelezettsége van.. és annak nem 15 napon belüli a határidő.. rosszul olvasom?
mazsi5

HozzászólásSzerző: 3HInfo » kedd jan. 28, 2014 1:54 pm

Szia!
Igen, én is így olvastam. Még nincs szerintem nyomtatvány, így nem tudod bejelenteni 5 napon belül. Leghamarabb mától lehetne...
3HInfo

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » pén. jan. 31, 2014 9:12 am

Nem éppen a MKOE-nek kellene pattogni, hiszen ugye emlékszünk mennyire szorgalmazták a tételes áfa-bevallás bevezetését. Ez ahhoz nagyon hasonló, tehát inkább tapsikoljanak!!!

Amúgy meg sokkal jobb lenne, ha lassan a könyvelést is átvenné a nav, úgyis szó van arról, hogy majd a kviteli nyilvántartást is havonta elektronikusan meg kelljen küldeni.
tothkornelia69

HozzászólásSzerző: pseniko » csüt. feb. 06, 2014 10:56 pm

Én le vagyok maradva sajnos (bár nem sok mindenből maradtam ki) de ez a csúcsok csúcsa.
Mi van avval a vállalkozással akinek volt valamikor az alkatrész üzletében (kisker) pénztárgép, de aztán mindenről gépi számlát állít ki mindenkinek, nem is igényelt ptgépet, mert minek. Most akkor márciustól minden héten rögzítsek fel több száz számlát, mert a nav úgy gondolja ,hogy ez tök jó lesz.

Nesze neked admin. csökkentés !!!
pseniko

Vissza: Adatszolgáltatás