Abban kérném a segítségeteket, hogy Ti hogyan fogjátok megoldani az útdíj könyvelését? Azzal tisztában vagyok, hogy az útdíj 7.5 %-a valamilyen úton-módon levonható lesz a helyi adóból, de arról nem szól a fáma, hogy mi van akkor, ha továbbszámlázzuk? Alap esetben amikor megfizetem, akkor 52-esbe könyvelném egy külön számlára és amikor helyi adót számolok, akkor ennek a 7.5 %-át veszem. Mivel azonban többségben továbbszámlázásra kerül, a 815-ösre rakom, amikor továbbszámlázzuk, akkor a 9-esben bevétel keletkezik, a 815-öst pedig teljes mértékben le lehet vonni az IPA esetében. Ez eddig csak az én gondolatmenetem, nem találtam rá semmilyen állásfoglalást.
Szóval amit továbbszámlázok, az teljesen levonható az ipánál? Amit nem számlázok tovább, azt visszakönyvelem 52-re és annak a 7.5 %-a vonható csak le? Bonyolódik a kérdés, ha beépítem az árba az útdíjat és fogalmam sincs, hogy mennyi útdíj van továbbszámlázva és mennyi nincs. Ilyenkor mi a teendő?
Kérlek segítsetek!! Több fuvarozó céget könyvelek, nem kicsi összegekről, talán milliókról is szó lehet, de sehonnan nem lehet iránymutatást kapni erre vonatkozóan.
Előre is köszönöm:-)