Adófórum

Adózási és számviteli információk

Ügynöki nagykereskedelem számlázás

Számlázás

Ügynöki nagykereskedelem számlázás

HozzászólásSzerző: Greenlaser » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumozók!

Közösségen kívüli beszállítótól ügynöki nagykereskedelemként értékesítek termékeket. A vevő számára kiállított számlában milyen formában kell feltüntetni az értékeket és milyen Áfakulccsal?

Tehát a termék beszerzési ára tegyük fel 1000 Ft, ez ugye ÁFA mentes. Én ezt értékesítem 5000 Ft-ért jutalékkal együtt. Ez már Bruttó összeg.

A számlán, hogy kell ezt feltüntetnem?

1000 Ft áfamentesen (Milyen ÁFA kulccsal? Mi a megnevezése ennek az ÁFA kulcsnak?) 0% ÁFA

4000 Ft Jutalék, Bruttó összeg, 27% ÁFA tartalommal (Itt mint Magyarországra történő értékesítés, nemes egyszerűséggel 27%-os ÁFÁ tartalommal tüntetem fel a jutalékot?)

Remélem érthetően fogalmaztam és mindennemű segítséget megköszönök.
Greenlaser
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:42 am

Ügynöki nagykereskedelem számlázás

HozzászólásSzerző: hrvatis » pén. szept. 06, 2013 7:59 am

Szia!
Milyen terméket értékesítesz? Az általános adómérték 27 %, de vannak ennél alacsonyabb kulcsú termékek szolgáltatások. Az áfa törvény tételesen felsorolja ezeket.

82. § (1) Az adó mértéke az adó alapjának 27 százaléka.

(2) A 3. számú mellékletben felsorolt termékek, szolgáltatások esetében az adó mértéke az adó alapjának 5 százaléka.

(3) A 3/A. számú mellékletben felsorolt termékek, szolgáltatások esetében az adó mértéke az adó alapjának 18 százaléka.


És vannak gabonaféleségek amelyek fordítoott áfásak, tehát az adót a vevő fizeti, ez pedig a tv 6. sz.mellékletében van leírva.

A.
hrvatis
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:25 am

Ügynöki nagykereskedelem számlázás

HozzászólásSzerző: Greenlaser » pén. szept. 06, 2013 2:01 pm

Legfőképp ruházat lenne, de a lényeg, hogy én csak megbízott kapcsolattartó vagyok tehát jogilak az én tulajdonomba nem kerül az áru, a szerződés szerint én a vásárló nevében járok el. Ezért kérdezem, hogy hogyan kell feltüntetni vagy fel kell-e egyáltalán tüntetni a termék árát és pluszba külön a jutalékot amennyivel növelem az árat, vagy pedig csak tisztán jutalékként kell feltüntetni?

Célszerű lenne nekem, hogy ne kelljen feltüntetnem a termék eredeti árát üzleti okokból, de nyilván ha a jogszabály megköveteli, akkor muszáj.

Greenlaser
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:42 am

Ügynöki nagykereskedelem számlázás

HozzászólásSzerző: Greenlaser » pén. szept. 06, 2013 7:44 pm

Leginkább pólók lennének.
A termék a beszállító tulajdonát képezi, majd egyenesen a vevő címére érkezik és a vámoltatás őt terheli, de ez előre az ÁSZF-ben fel is van tüntetve, továbbá adatkezelési kiegészítést is tartalmaz. Minden a törvényi előírások szerint folyik, minden panaszkezelést, reklamációt a cégem továbbít a beszállító felé, bármikor is merül ez fel és a teljes kapcsolattartás szerepét is vállaljuk. A cégem pusztán szolgáltatást végez, a tulajdonába nem kerül a termék.

Tudom, hogy nem éppen egyszerű, de számomra ez a legmegfelelőbb és legolcsóbb módja az ügyintézésnek és persze szeretném ezt törvényes keretek között végezni, ezért is érdeklődöm minden részlettel kapcsolatban.

Ennek fényében kérdezem, hogy a számlán, hogy kell feltüntetnem a tételeket. Nyilván szeretném elkerülni, hogy a termék beszerzési árát fel kelljen tüntetnem a számlán, mivel ez rossz hatással lehet az üzletre, de úgy gondolom ez nyilvánvaló.
Greenlaser
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:42 am

Ügynöki nagykereskedelem számlázás

HozzászólásSzerző: Bakosné » kedd szept. 10, 2013 9:16 am

Amennyiben az árut nem te számlázod a vevőnek, a jutalékodat sem a vevőnek számlázod, hanem a szállító felé számolsz el legalább havonta a jutalékkal.
A vevőnek a jutalékkal megemelt számlát a szállítótól kell megkapnia.
Ha a számlát a vevőnek te állítod ki, eladási áron, ami a jutalékot is tartalmazza, és nem külön soron, akkor a szállító neked számlázza ki a terméket, ugyanúgy havi elszámolással vagy megállapodás szerint.
Márti
Bakosné
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:25 am


Vissza: Számlázás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég