Szerző: eysan1986 » vas. ápr. 07, 2013 9:20 am
Szia! Köszönöm,hogy válaszoltál.
Ferenc pápás szentképek eladásáról van szó, egy ki szentkép 7×12 cm méretű,a hátulján pedig van egy idézet. Semmi reklám, gazdasági szöveg nincsen rajta.
Mi Ausztriában szoktunk írószert vásárolni,a Metroban. Ott vettük meg azt a nyomtatáshoz szükséges papírt is, amit aztán elvittünk a nyomdába. A metro-s számlán semmilyen termékdíjas szöveget nem találtam.
A nyomda 2,5 Ft+áfa/db áron nyomtatott ki egy képet.(Az eredeti képet Vatikánból küldték, van engedély a sokszorosításra). A számlára az a szöveg került, hogy digitális nyomás hozott papírra. A nyomda nem adott semmilyen termékdíjas papírt.
Na most mi ezeket a képeket 10 ft+áfa/db áron szeretnénk értékesíteni plébániáknak. Az apeh környezetvédelmi termékdíjas információs füzetében megtaláltam, hogy a nyomtatott fénykép után nem kell fizetni, semmi gazdasági reklám nincsen rajta.
Kértem állásfoglalást a KSH-tól, hogy ez most akkor milyen tevékenységi kör alatt lehetséges, de még nem válaszoltak.
A nyomda számláját igénybe vett szolgáltatásként kezelem, az értékesítést pedig sima belföldi értékesítésként. A termékdíjjal nem foglalkozom.
Nagyjából igyekeztem leírni,hogy mi ez a dolog, 10.000 db képről van szó, szóval pénzügyileg sem nagy tétel, de szeretném ha minden rendben lenne.
Tudnál segíteni?
Köszönöm, Eysan