Szerző: Stefani1 » kedd jan. 29, 2013 3:11 pm
Hát nálam is előfordul, hogy segítek. Igen-igen SEGÍTEK, és ezért ellenszolgáltatást nem várok érte sem tettben, sem pénzben! Előfordult már, hogy egy-egy szerencsétlen munkavállaló is akinek az adóbevallását a cége nem készítette el, megkeresett. Megcsináltam neki a kis minimális bér alatti éves 53-as bevallását, amin néhány száz forintnyi adó visszatérítés is szerepelt. Összesen három oldalt nyomtattam ki, persze azt is kétszer, hogy maradjon példánya neki is. Félénken kérdezte mivel tartozik, és lelki szemeimmel láttam már gondolatban számolja az ezreseket a szűkre szabott pénztárcájából! Az agyamon még átfutott, hogy esetleg talán a nyomtatás (festék)árát, a felhasznált papírt elkérjem-e avagy sem, de döntöttem. Semmivel feleltem, és szó szerint egy fillér sem hagyta el a pénztárcáját. Viszont megmondom őszintén gazdagabb lettem ezzel a bevallással, mert aznap csak jól eső érzés melengette a lelkemet, mert az a hála ami akkor áradt ebből a szegény emberből, hát bizony kimondhatatlan jóérzéssel töltött el. És ez csak egy a sok közül ami a jó tetteimet szaporítja. Hát igen, ha ez miatt felelősségre vonnak, hát állok elébe!
És való igaz, vannak nálam is olyan vállalkozások ahol a nevem alatt futnak be a többnyire nullás bevallások. És hogy fizet-e, hát nem. Ez is csak egy ingyen munka. De ha jól gondolom, ez az ingyen munka juttat majd oda, ha bejön számára a nagy BIZNYIC akkor majd én is részesülök belőle, mert inkább nálam fog maradni, mint más könyvelőhöz vándorolni. Bár amikor még volt munkája akkor is én könyveltem, viszont akkor kaptam is érte fizetséget. Most hogy szinte nincs munkája, csak azért küldjem el, mert pénz nélkül nem vagyok hajlandó egy-egy bevallást sem elküldeni? Küldjem ahhoz aki 3-5 ezer forintért negyed évente a nagy semmit elvégzi? Hát ez nem az én műfajom. És igen jöjjön nyugodtan az adóhivatal, állok élébe! A vagyonosodási vizsgálatom is bizonyítja majd, igen ezekből a vállalkozásokból tettem szert a 29 éves járgányomra, és a félig kész hitel nélküli kis házikómra.
Bocsi ezért a rövid szösszenetért, de nem tudtam megállni szó nélkül.
Stefi