Szerző: mazsi5 » szomb. jan. 05, 2013 1:26 pm
Szai! Na oda aztán küldhetsz kérdést. Dec.22.előtt a kamara küldött a regisztráltaknak e-mailben értesítést, hogy a KATA , KIVA választás.. és, hogy bővebben a honlapjukon.
A kolléganőm egyből írt nekik választ az e-mailre: Tegyék már meg leveszik azt a félrevezető "szakértői" tájékoztatást, amiben azt bizonygatja a szakértő, hogy a KATA fóállású kisadózót igen is teljes szolgálati idő illeti meg és nem csak a min.bérrel arányos. Már a parlament is döntött dec.17-én, hogy csak az arányos illeti meg... a cikk, az igaz, hogy 12.15-el van datálva, de a törvényjavaslatot már dec.07-én benyújtotta a gazd.min., ami javaslatban benne volt, hogy arányosra módosul.
A Kamara le se sz..ja, most is van az internetes portáljukon a Hét kérdése..címmel.
Csak gondoljunk bele, hány vállalkozás van Mao-on, akire vonatkozik ez a kötelező évenkénti 5.000 Ft-os támogatás.., emellett minden ép.ip.szolgáltatónak a tevékenysége kapcsán egy alkalommal kötelező szintén 5.000 Ft befizetés..
Valahol azt olvastam, hogy 500 ezer vállalkozó választhatná a KATA, KIVA adózást.. na, ha csak ezzel a számmal szorozzuk a kötelező támogatást, az több, mint 2 milliárd Ft!! , de nyilván nem 500 ezer kötelezett van, akinek ezt fizetnie kell. És emellett nyilván van még a kamarai tagoktól való tagdíj bevételük...
Valamikor a 90-es években, mikor a kamarákat létrehozták.. a vállalkozóknak a bevételük után x %-ot kellett befizetniük kötelező kamarai tagság okán meg ha jól emlékszem, még valami bevallás/adatszolgáltatást is adni kellett.., akkor sem kaptunk érte semmit kamarai tagként, meg most sem kötelező támogatóként.
üdv.