Adófórum

Adózási és számviteli információk

Kötelező cégmódosítás 2013. február 1-ig!

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: g.mari » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!
A kedvenc ügyvédem küldte át az alábbi információt, nem tudom, hogy tudtok-e róla....

A társasági jogi szabályozásban 2012. március 1-jén hatályba lépett jogszabályváltozások miatt valamennyi cégnek legkésőbb 2013. február 1. napjáig eleget kell tennie a cégbíróság felé az alábbi társasági szerződésmódosítási kötelezettségeknek.

1). A természetes személy tagok esetén:
a létesítő okiratban (tehát a társasági szerződésben,) fel kell tüntetni és a változásbejegyzési nyomtatványon be kell jelenteni:
- születési hely
- születési idő
a változásbejegyzési nyomtatványon be kell jelenteni:
- adóazonosító jel

2.)Jogi személy /jogi személyiséggel nem rendelkező társaság, mint tag esetén:
a változásbejegyzési nyomtatványon be kell jelenteni:
- adószám

3. Be kell jelenteni valamennyi telephelyet és fióktelepet, valamint nyilatkozni kell a székhely, telephely, fióktelep használatának jogszerűségéről. Erre alkalmas a székhely, telephely, fióktelep használatáról szóló székhely-használati megállapodás, bérleti szerződés, vagy az ügyvezető - ügyvéd által ellenjegyzett- nyilatkozata a székhely, telephely, fióktelep használatának jogcíméről.

4. Be kell jelenteni a kézbesítési megbízottat, amennyiben a cégben tagként, képviselőként vagy felügyelőbizottsági tagként magyarországi székhellyel/lakóhellyel nem rendelkező személy működik, és be kell nyújtani a kézbesítési megbízott megbízására, és a megbízás elfogadására vonatkozó teljes bizonyító erejű magánokiratot, vagy közokiratot.

5. A tevékenyégi köröket ismételten TEÁOR számokkal kell feltüntetni, és azokat a létesítő okiratban is fel kell tüntetni. Amennyiben a cég 2012. december 31-ig nem tesz eleget ennek a kötelezettségnek, úgy az adóhatóság értesíti a cégbíróságot a társaság TEÁOR szerinti tevékenységi köreiről, amit a cégbíróság automatikusan át fog vezetni a cégnyilvántartáson.
A fenti kötelező módosítások, illetve adatbejelentések esetén nem terheli a társaságot sem illeték, sem közzétételi díj befizetésének kötelezettsége.

A 2013. február 1-jei határidő elmulasztása esetén a cégbíróság a bírságot szab ki, melynek mértéke 50 000 Ft-tól 900 000 Ft-ig terjed.
g.mari

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » hétf. okt. 15, 2012 1:38 pm

"A fenti kötelező módosítások, illetve adatbejelentések esetén nem terheli a társaságot sem illeték, sem közzétételi díj befizetésének kötelezettsége."

ÉS ÜGYVÉD URAM DÍJAZÁSA MENNYI LESZ?
tothkornelia69

HozzászólásSzerző: kaloczy » hétf. okt. 15, 2012 2:24 pm

A könyvvizsgálónk már tavasszal mondta ezt.
Én megint csak nyomdafestéket nem tűrően tudnám kommentelni :-(((
Zsuzsa
kaloczy

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » hétf. okt. 15, 2012 2:37 pm

Rengeteg ügyvédi iroda honlapján olvasható hónapok óta, gyere, gyere, módosítás lesz, ezt nélkülem nem csinálhatod meg!
remélem az lesz a vége, mint a 08-as teáor-mizériának, egy egyszerű bejelenteéssel el lehet intézni.
Őszintén! Mi a jó büdös francért kell külön pl az adóazonosítót bejelenteni, hiszen a nav adatbázisban ott van!
Vagy ha a saját ingatlanomban működik a saját cégem mi a paci fa....ért kell a nyilatkozatomhoz ügyvédi ellenjegyzés, meg egyébként ha pityipalkó bérleményében van a telephelyem ahhoz is mi köze az ügyvédnek?

NOS, "KEDVES" MKOE, EZEN LEHETNE PÖRÖGNI, HOGYAN KELLENE EGSZERŰBBEN, NEM A TÉTELES ÁFA-BEVALLÁSON!

tothkornelia69

HozzászólásSzerző: g.mari » hétf. okt. 15, 2012 2:41 pm

Hát tudjátok, amikor először beszéltem az ügyvéddel, majdnem én is káromkodtam, de viselkedtem. :(((
Most is az ügyvédek járnak jól (Ügyvédi díj...), mi meg dolgozhatunk vele.
g.mari

HozzászólásSzerző: Napraforgó » hétf. okt. 15, 2012 8:05 pm

Szerintem a székhely/telephely "jogszerűségének" alapja a tulajdonlap lesz...))) amit szintén nem adjnak ingyé...
Napraforgó

HozzászólásSzerző: zspotorke » kedd okt. 16, 2012 12:03 am

Talán kedvenc kamaránk, aki ígérete szerint majd egyedüli üdvözítőként ráncba szedi a "különféle" pontatlan hivatali nyilvántartásokat, beszállhatna ebbe a "buliba" és összeollózhatná különböző források adatait.
Tehetne valami kézzel foghatót is azé a kis "önkéntes" pénzért.
zspotorke

HozzászólásSzerző: Napraforgó » kedd okt. 16, 2012 8:04 pm

Te még hiszel a mesékben...???))))

Bár én egy másik kamarába is kénytelen voltam "belelépni", előtte a nem túlságosan bizalmat ébresztő kérdésemre az alanti választ kaptam:

"Igen, a törvény szerint a kötelező kamarai regisztráció kiterjed minden őstermelőre, az árbevételétől függetlenül. A regisztráció részét képezi annak a folyamatnak, amelyben az agrárkamara átalakul. A megújuló agrárkamara tagjai részére - törvényileg kötelezően -, térítésmentesen fogja nyújtani szolgáltatásainak széles körét, például a tag kérelmére közreműködik az őt érintő hatósági vagy más szerv előtti eljárás megindításához szükséges kérelem, beadvány összeállításában, közreműködik az egységes támogatási kérelem összeállításában, tájékoztatást nyújt földügyekkel kapcsolatosan a földtulajdonnal, földhasználattal és földforgalmazással összefüggő kérdésekben, valamit a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet által kiírt pályázatokkal kapcsolatosan. Őszintén reméljük, és mindent meg fogunk annak érdekében tenni, hogy a jövőben pozitív irányban változzon meg a véleménye az agrárkamaráról.
Üdvözlettel:Magyar Agrárkamara"

De AZÓTA SEM CSALÓDTAM bennük...., ugyanis közel 3 hete mint már agrárkamarai tag is, nem kaptam választ tőlük arra, hogy a regisztrációs díjat hogyan kezelik a kettős kamarai tagság esetén.

Napraforgó

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás