Adófórum

Adózási és számviteli információk

1201-es kinek kell beadni?

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Szerintetek kell olyan adózónak 01-es (vagy helyette NY), aki nem kötelezett rehab, kulturális adó stb... fizetésére, cégautója sincs?

Andi
nagy.andrea2

HozzászólásSzerző: Bi.Monika » hétf. júl. 30, 2012 11:42 am

Szerintem kell, és ugye olyan gyakorisággal, ahogy azt az apeh törzsadatokba látni lehet - például az éves adózónak február 25-re kell beadni a 2012.évről.
Bi.Monika

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » hétf. júl. 30, 2012 11:51 am

A kitöltési útmutatóban az áll, hogy annak kell beadnia, aki valamely adónak az alanya.
Külön kiemelve, hogy ha nem alanya egyiknek sem, akkor ne adja be nullásan és ne adjon be NY-t sem.

Régen a szakképzési miatt egyértelmű volt, de azt idéntől a 12-esen kell vallani. Én a rehab miatt most is beadtam mindenkinek (NY), hogy egyértelmű legyen. De más fórumon meg azt olvastam, hogy nem kellett volna senkinek sem beadni.

Andi
nagy.andrea2

HozzászólásSzerző: Rozsu » hétf. júl. 30, 2012 2:33 pm

Sziasztok!
Bocsánat,de pontsítanék: akkor sem kell beadni, ha alanya valamelyik adónemnek, de az adott bevallási időszakban nem keletkezett fizetési kötelezettsége!
Rozsu

HozzászólásSzerző: terenyia » hétf. aug. 06, 2012 1:19 pm

Én is úgy gondolom hogy nem kell, de nekem cégautóadóban itt a fórumon egy válaszom jött csak,hogy igen.
Van olyan cégem, ahol egyáltalán nics gk., kapcsoldó költség sincs elszámolva, vagy, korábban volt autó, de már nincs csak bérelt, amire a bérbeadó vallja és fizeti, felénk pedig kiszámlázza, de szerintem már ott sem kell beadni, még o-san /v.ny-set/sem.

A
terenyia

HozzászólásSzerző: terenyia » hétf. aug. 06, 2012 1:19 pm

Én is úgy gondolom hogy nem kell, de nekem cégautóadóban itt a fórumon egy válaszom jött csak,hogy igen.
Van olyan cégem, ahol egyáltalán nics gk., kapcsoldó költség sincs elszámolva, vagy, korábban volt autó, de már nincs csak bérelt, amire a bérbeadó vallja és fizeti, felénk pedig kiszámlázza, de szerintem már ott sem kell beadni, még o-san /v.ny-set/sem.

A
terenyia

Vissza: Adatszolgáltatás