Adófórum

Adózási és számviteli információk

KÜLÖNADÓ ELSZÁMOLÁSA

TAO

KÜLÖNADÓ ELSZÁMOLÁSA

HozzászólásSzerző: fuleinerozsits@freemail.hu » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

SZIASZTOK!

MOST CSINÁLTAM EGY 29-EST, ÉS MIVEL NYERESÉGES A CÉG LETT KÜLÖNADÓ IS. AZT OLVASTAM,HOGY A KÜLÖNADÓ ELSZÁMOLÁSA SZÁMVITELILEG UGYANAZ, MINT A TAO-É. EZEK SZERINT A 07-ES LAP EREDMÉNYLEVEZETÉSÉBEN A RÁFORDITÁSOK KÖZÖTT SZEREPEL A KÜLÖNADÓ, VAGY SEM?! A TÁRSASÁGI ADÓ NEM, AZ OK. HOGY ŐSZINTE LEGYEK ÉN IGY CSINÁLTAM, MERT MÁR EGYET LE IS KELLETT ADNOM HITELKÉRELEM MIATT. ÚGY IRTAM ELŐ, MINT A TAO-T A 892-RE EGY KÜLÖN 46-OS SZLA-VAL SZEMBEN.EBBEN A TÉMÁBAN EGY FÓRUMON SEM TALÁLTAM SEMMIT. MINDENKINEK EGYÉRTELMÜ, CSAK ÉN VAGYOK ILYEN SÜSÜ?!

LÉGYSZIVES SEGITSETEK! JÓ IGY?!

ELŐRE IS KÖSZI

fuleinerozsits@freemail.hu

KÜLÖNADÓ ELSZÁMOLÁSA

HozzászólásSzerző: NErika » szomb. ápr. 28, 2007 1:42 pm

Szia!

Nem a ráfordítások között nem szerepel a 7-lapon, hiszen az eredménykimutatásban is a fizetendő adó soron szerepel (XII) a Tao-val együtt. A könyvelést jól csináltad, de a TAO összegét sem a ráfordítások közt szerepeltetjük :) de ezt úgy is tudod.

Egy másik fórumon is ezt találtam:

"Hogyan kell elszámolni a társas vállalkozásokat terhelő különadót 2006-ban?

Válasz

2006. szeptember 1-jén hatályba lépett a 2006. évi LIX. törvény az államháztartás egyensúlyát javító különadóról, amely szerint a társas vállalkozás az előtársaság kivételével 4 százalékos különadót állapít meg és fizet az adóévi beszámolóban kimutatott adózás előtti eredményének - a növelő és csökkentő tételek alapján megállapított különadóalapnak megfelelő - pozitív összege után.

Az üzleti évet terhelő, bevallott különadót nem lehet az adózás előtti eredmény terhére elszámolni, annak összegét a társasági adóval azonosan kell elszámolni, az eredmény-kimutatásban az adózás előtti eredményből kell levonni."

Üdv Erika 

NErika

KÜLÖNADÓ ELSZÁMOLÁSA

HozzászólásSzerző: fuleinerozsits@freemail.hu » szomb. ápr. 28, 2007 6:40 pm

KEDVES ERIKA!

KÖSZI A GYORS REAGÁLÁST, PERSZE, A TAO SINCS A 07-ES LAPON, DE AZÉRT A FŐKÖNYVBEN LEKÖNYVELJÜK, HOGY JÓ LEGYEN A MSZ-I EREDMÉNY, ÉS AKKOR A KÜLÖNADÓVAL IS IGY KELL ELJÁRNI. MÉGEGYSZER KÖSZI, MEGNYUGTATTÁL.

SZIA

ANIKÓ

fuleinerozsits@freemail.hu

Vissza: TAO