Adófórum

Adózási és számviteli információk

Élelmiszerlánc-felügyeleti díj

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: olahneedit » kedd máj. 29, 2012 3:26 pm

Sziasztok!
Én kitöltöttem egy egyéni vállalkozónak is, saját maga által nyújtja be a bevallást, így külön meghatalmazást nem kellett benyújtani, külön reg.es papírt nem kellett postára adni. Fentebb már jeleztem, hogy természetes személy esetén nem árbevételt kér, hanem önálló tevékenységből származó jövedelmet. Nos, én bepötyögtem neki a
"b) személyi jövedelemadó bevallásra köteles természetes személy esetén az előző évi önálló tevékenységből (egyéni vállalkozói és/vagy őstermelői tevékenység) származó jövedelem összege ......ezer forint "
sorba a tulajdonképpeni összes árbevételt, majd a "4-es" sorba a felügyeleti díj alapjának szánt árbevételt.
Így nem jelzett hibát, elküldhető lenne, de két hete ülök rajta, nem merem elküldeni. Átalányt fizet majd, 20e Ft-ot, ezzel nincs bajunk.
Ti hogyan töltöttétek ki egyéni vállalkozónak? És ha valóban jövedelem kell, akkor az összevont adóalapba részét képező jövedelem kell nekik, (ami a váll.kivét), vagy a levezetett vállalkozói jövedelem?
Küldtem nekik emailt, hívtam őket Isten tudja hányszor. Akivel beszéltem, mindenki csak meghatalmazás útján küld bevallásokat, és szerintük is ragaszkodnom kellene az árbevétel verzióhoz. Szerintetek?

Köszönöm, ha reagáltok. Edit
olahneedit

HozzászólásSzerző: geht » kedd máj. 29, 2012 5:16 pm

Friss MTI-hír: még egy hónapig elfogadják a bevallásokat

Mezőgazdaság-élelmiszerbiztonság
Meghosszabbították az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásának határidejét

Budapest, 2012. május 29., kedd (MTI) - A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) június 30-ig - mulasztási bírság kivetése nélkül - elfogadja az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásokat, illetve ugyanezen időpontig lehetőséget biztosít a már beküldött adatok módosítására is - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden az MTI-vel.

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat az idén első alkalommal kell bevallani és megfizetni. A bevallásra eredetileg május 31-ig lett volna lehetőség.
A hatóság az ügyfélszolgálatára érkezett kérdések, észrevételek alapján úgy döntött, hogy egy hónappal meghosszabbítja a határidőt és június 30-ig elfogadja a bevallásokat, és biztosítja az ügyfelek számára az adataik pontosítását, kiegészítését, pótlását. A VM közleménye azonban felhívja a figyelmet, hogy a július 31-i befizetési határidő nem módosul.
A NÉBIH kéri az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjét, hogy a jogszabályok és a hivatal honlapján elérhető információk alapján ellenőrizzék, hogy a díjfizetésre kötelezettek körébe tartoznak-e.
A közlemény emlékeztet: az idén bevezetett élelmiszerlánc-felügyeleti díjjal kiegyensúlyozott, arányos teherviselés valósul meg az élelmiszerlánc-felügyelet területén. Eddig ugyanis a hússzektort aránytalanul terhelő díjfizetési rendszer volt érvényben.
Mentesül a felügyeleti díj bevallása és megfizetése alól az a kistermelő, akinek személyi jövedelemadó-köteles éves jövedelme nem haladja meg a 8 millió forintot.
Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj az élelmiszerbiztonság fenntartásának költségeit fedezi. Ennek bevezetésével a hatóság eltörli, vagy csökkenti a korábbi igazgatási szolgáltatási díjak jelentős részét. Az Európai Unió több tagállamában is hasonló elvű általános díjfizetési kötelezettség terheli az élelmiszerlánc szereplőit.
Az élelmiszerlánc szereplők teljes körű regisztrációs rendszerének kiépítésével létrejön egy olyan adatbázis, amelyben valamennyi legálisan működő élelmiszer-vállalkozás szerepel. Ez hozzájárulhat a feketegazdaság csökkentéséhez, a rossz minőségű élelmiszerekkel kereskedők kiszűréséhez, javíthatja a másodlagos élelmiszer-ellenőrzések hatékonyságát - olvasható a közleményben.

gcv gjé

MTI 2012. május 29., kedd 17:14

http://www.mti.hu/Pages/Default.aspx?lang=HUN
geht

HozzászólásSzerző: olahneedit » kedd máj. 29, 2012 5:22 pm

Ocó! Húzd ki magad, emeld fel a fejed! Érzed a válladon a kezemet? Most kaptál egy vállveregetést. Meg persze le is borulok előtted.
Hogy ezt nem voltak képesek tisztán és érthetően válaszként megírni! Csak annyit válaszoltak, hogy küldjem el nekik a képernyőképet, és megpróbálnak segíteni.

Szóval köszönöm szépen! Így már tiszta. Üdv: Edit
olahneedit

Előző

Vissza: Adatszolgáltatás