Adófórum

Adózási és számviteli információk

Önálló bérszámfejtés megszüntetése

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: Finken » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Az a kérdésem, hogy min jelzem és mit jelzek a NAV-nak azzal kapcsolatosan, hogy 2012.06.30-al nálunk megszűnik a bérszámfejtés, és a MÁK számfejtési körébe kerülünk.
Azt is mondták a mai megbeszélésen, hogy az ONYF-nek is be kell jelenteni.De mit, min és miért? Köszönöm: Ági
Finken

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » szer. máj. 23, 2012 1:25 pm

Szia Finken!

Nem tudom milyen megbeszélésen hangzott el ilyen jellegű tájékoztatás, de a NAV-nak olyan édesmindegy hogy ki és hol számfejti a munkabért, a lényeg hogy minden hónapban 12-ig be legyen adva a o8-as, és 12-es bevallás. Továbbá ha bármi munkaügyi ellenőrzésed lesz a leszámfejtett bér a megfelelő bizonylatokkal alá legyen támasztva (pl. jelenléti), ill meglegyenek az egyéni bérpapirok, bér-átvételi elismervény. Az évvégi dolgozók felé történő adatszolgáltatás bérkartonok ellenőrizhetőek legyenek. Nyenyi jelentés már nincs, bár tőlem éppen ma kértek a nyugdijbiztositóból 2o12 évre nyenyi adattartalmú nyilatkozatot.
nagyne_karola

HozzászólásSzerző: Finken » pén. máj. 25, 2012 9:38 am

Pontosan kedves Imre, egy iskolát toloncol be a MÁK-hoz az önkori, de elnézést, hogy meg mertem itt kérdezni, s mivel múlt idős a dolog, most már mindegy, hogy mit tanácsolsz, hogy mit kellett volna és mikor... De azért köszi!
Üdv: Ági
Finken

HozzászólásSzerző: Finken » pén. máj. 25, 2012 9:46 am

Szia Karola!
Ez a MÁK-ban hangzott el, de nem ragozom tovább, a NAV-nak szerintem nem teljesen mindegy, hogy honnan várja hiába a bevallást. Majd keresek valami nyomtatványt, minimum a jogosultságomat is meg kellene szüntetni a mindenféle bevallásokra.
Mivel a tájékoztatás teljesen csak a bérrel volt kapcsolatos, és nem mindenre kiterjedő, úgy éreztem, hogy itt a fórumon pontosabb válaszokat kapok, mint ahogy eddig is.
Üdv: Ági
Finken

HozzászólásSzerző: Bakosné » csüt. máj. 31, 2012 12:11 pm

Gondolom a MÁK ha átveszi a tevékenységet, be is jelentkezik az elektronikus bevallásra. Így - ha tisztázódott, hogy melyik hónaptól nem te csinálod, jelentkezz ki az elektronikus jogosultságból.
Márti
Bakosné

HozzászólásSzerző: Finken » csüt. máj. 31, 2012 5:59 pm

Köszönöm Márti! Az OEP-nek már írtam a kifizetőhely megszüntetéséről, az ONYF-nek nem fogok, mert az iskola megmarad, ha adatot kérnek úgyis tőle kérik.
Finken

Vissza: Adatszolgáltatás