Szerző: melcsi62 » pén. ápr. 27, 2012 10:03 am
Szia! Szerintem ez a nem ADÓ-nak nevezett ADÓ, amire a büntetési,bevallási,stb.előírás az Adózás Rendje szerint.. tehát maga az "adó" összege, az nem szerepelhet a 2011.évi ráfordítások között,
mert ez az adó 2012-től él, csak az alapja, ami után meg kell állapítani az összeget az az előző évi.. vonatkozó tétel árbevétele (mínusz csipsz adó,jövedéki).., illetve van aki átalányban letudhatja ezt az adózást, annak nyilvántartását,analitikáját..
Én most elkezdek nekik írni. Mert úgy gondolom, hogy 2012.április 27-e az már eléggé április ahhoz, hogy annak a bizonyos végrehajtási rendeletnek az érintettek rendelkezésére kellene, hogy álljon. Nem beszélve arról, hogy elektronikusan kell vallani és nem a NAV-hoz.. tehát cirka 30 nap áll rendelkezésre ahhoz, hogy végrehajtási rendelet hiányában, nyilvántartásra vonatkozó szabály ismeretének hiányában 30 napon belül beadásra kerüljön az ismeretlen nyomtatvány elektronikusan, amihez valakinek még érvényes regisztrációval is kellene rendelkezni, - a könyvelő ilyen meghatalmazással nem rendelkezik. De még is csak ott lesz a könyvelő kockázata, aki alkalmasint nem vegyész, hogy megállapítsa, hogy a különböző x kg, vagy x tonna ilyen-olyan fantázai nevű anyag bérmunkagyártás munkadíj számlák közül melyik az, amelyik növényvédőszerrel, vagy műtrágyával kapcsolatos.. ha a cég nem adja oda a könyvelőnek a bevallást, a könyvelő nem tudja miből előírni ezt a kötelezettséget, így nem fog szerepelni a könyvelés, a beszámolóban.. aztán, amikor egy ellenőrzésnél fényderül az elhallgatásra, akkor majd a könyvelő készítheti a társasági adóbevallás önellenőrzéseket, minősítgetheti, hogy a hiba jelentős, vagy nem jelentős, stb.
nekem már most bejelentette két cég is, aki bérmunkában gyártó, hogy márpedig ez szerinte rá nem vonatkozik..közölték: a kötelező kamarai geszitrációt követően a katasztrófavédelmi hozzájárulási bulival betelt a pohár, az volt az utolsó amit ÉN rájuk erőszakolhattam.
Az az egy szerencse, hogy a káromkodásra, meg az átkozódásra még nem vetettek ki adót ebben az évben, mert akkor már hajléktalan lennék.