Adófórum

Adózási és számviteli információk

Még ez is!!!!!!!!!!!

Adatszolgáltatás

Még ez is!!!!!!!!!!!

HozzászólásSzerző: sz.judit » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Még a trágya is adózik
http://www.hir24.hu/gazdasag/2012/04/26/meg-a-tragya-is-adozik/
Tájékoztatás az élelmiszerlánc-felügyeleti díjról
sz.judit

Még ez is!!!!!!!!!!!

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » csüt. ápr. 26, 2012 1:06 pm

Köszönjük az infót, remek :-((((
valterjozsefne

Még ez is!!!!!!!!!!!

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » csüt. ápr. 26, 2012 3:40 pm

Ez már nem is kommentálható. Borzalom, a kisvállalkozóimnak elmondtam, hát ne tudjátok meg a reakciókat.
Györgyi
Nyerkiné

Még ez is!!!!!!!!!!!

HozzászólásSzerző: 494 » csüt. ápr. 26, 2012 4:27 pm

Igazad van Györgyi, ez már borzalom.
494

Még ez is!!!!!!!!!!!

HozzászólásSzerző: sz.judit » csüt. ápr. 26, 2012 5:40 pm

Tájékoztatásnak szántam, mivel eléggé eldugott helyen van, de a határidő meg közeleg.
Ebből finanszírozzák a létrehozott élelmiszerlánc-felügyeletet, kellett egy jó pár embernek munkahely (belső körökből persze), és fizessenek a kicsik.
következik a cipőméret adó?
sz.judit

Még ez is!!!!!!!!!!!

HozzászólásSzerző: melcsi62 » csüt. ápr. 26, 2012 6:45 pm

Köszi! Komolyan mondom ezek már oly mértékben gátlástalanok, hogy.. nem írom le mert még lecsuknának. Egyértelmű, hogy minden vonalon a bírság bevételekre hajtanak.., Ha jól néztem a törvényi szöveget.-., akkor ez megint egy visszamenőleges törvény módosítás volt, amit a médiában elfelejtettek reklámozni..

Az ügyfeleimnek több, mint a fele befejezte, befejezi a vállalkozást. Csipri-csupri szarságokkal borzolják hétről hétre a tűrőképességüket, mert ugye itt sem a 0,1% a lényeg, hanem az a bírság, amit betudnak kaszálni.. Vajon milyen nyilvántartást kell, kellett volna visszamenőleg vezetni 2011-ben, aminek a 0,1%-a vallandó és fizetendő?

Nem is ragozom, mert szét vet az ideg. A teljes jogbiztonság hiánya mellett elképesztő összegű bírságolási lehetőség.. akár 100, vagy még több eshetőségre..

.......... Üdv.

melcsi62

Még ez is!!!!!!!!!!!

HozzászólásSzerző: sz.judit » csüt. ápr. 26, 2012 7:03 pm

egyszerűen számomra még elképzelhetetlen, hogy lehet a 2011 évi bevételből kihámozni, hogy mennyi az élelmiszerhez kapcsolódó, de ennek ez évi nyilvántartására sem igazán látok megoldást
nem igazán értem, hogy ez a médiában is miért csak most került terítékre
üdv.
sz.judit

Még ez is!!!!!!!!!!!

HozzászólásSzerző: ticus » csüt. ápr. 26, 2012 10:06 pm

A könyvvizsgálónak sem hiányzott, pedig szerintem le kellett volna könyvelni 2011-re...
ticus

Még ez is!!!!!!!!!!!

HozzászólásSzerző: melcsi62 » pén. ápr. 27, 2012 10:03 am

Szia! Szerintem ez a nem ADÓ-nak nevezett ADÓ, amire a büntetési,bevallási,stb.előírás az Adózás Rendje szerint.. tehát maga az "adó" összege, az nem szerepelhet a 2011.évi ráfordítások között,
mert ez az adó 2012-től él, csak az alapja, ami után meg kell állapítani az összeget az az előző évi.. vonatkozó tétel árbevétele (mínusz csipsz adó,jövedéki).., illetve van aki átalányban letudhatja ezt az adózást, annak nyilvántartását,analitikáját..

Én most elkezdek nekik írni. Mert úgy gondolom, hogy 2012.április 27-e az már eléggé április ahhoz, hogy annak a bizonyos végrehajtási rendeletnek az érintettek rendelkezésére kellene, hogy álljon. Nem beszélve arról, hogy elektronikusan kell vallani és nem a NAV-hoz.. tehát cirka 30 nap áll rendelkezésre ahhoz, hogy végrehajtási rendelet hiányában, nyilvántartásra vonatkozó szabály ismeretének hiányában 30 napon belül beadásra kerüljön az ismeretlen nyomtatvány elektronikusan, amihez valakinek még érvényes regisztrációval is kellene rendelkezni, - a könyvelő ilyen meghatalmazással nem rendelkezik. De még is csak ott lesz a könyvelő kockázata, aki alkalmasint nem vegyész, hogy megállapítsa, hogy a különböző x kg, vagy x tonna ilyen-olyan fantázai nevű anyag bérmunkagyártás munkadíj számlák közül melyik az, amelyik növényvédőszerrel, vagy műtrágyával kapcsolatos.. ha a cég nem adja oda a könyvelőnek a bevallást, a könyvelő nem tudja miből előírni ezt a kötelezettséget, így nem fog szerepelni a könyvelés, a beszámolóban.. aztán, amikor egy ellenőrzésnél fényderül az elhallgatásra, akkor majd a könyvelő készítheti a társasági adóbevallás önellenőrzéseket, minősítgetheti, hogy a hiba jelentős, vagy nem jelentős, stb.
nekem már most bejelentette két cég is, aki bérmunkában gyártó, hogy márpedig ez szerinte rá nem vonatkozik..közölték: a kötelező kamarai geszitrációt követően a katasztrófavédelmi hozzájárulási bulival betelt a pohár, az volt az utolsó amit ÉN rájuk erőszakolhattam.

Az az egy szerencse, hogy a káromkodásra, meg az átkozódásra még nem vetettek ki adót ebben az évben, mert akkor már hajléktalan lennék.

melcsi62

Még ez is!!!!!!!!!!!

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » pén. ápr. 27, 2012 10:25 am

Nana Melcsi, csak vigyázz, mit mondassz, mert az ördög "nem" mindíg alszik.

Györgyi
Nyerkiné

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás