Szerző: mazsi5 » kedd ápr. 03, 2012 6:06 pm
Szia! Nem tudom, mit értesz azalatt, hogy az okmányirodai bejelentés mellett visszaadtad az egyéni váll-t. Ha az okmányirodai bejelentés rendben lett volna, akkor szerintem az okmányiroda jelentette volna a NAV-hoz a megszűnést. S a megszűnésre tekintettel, a megszűnéskor be kellett volna adni a 11T1041-et az ev.biztosítási jogviszony megszűnéséről, valamint 30 napon belül a soron kívüli bevallásokat le kellett volna adni (1158, 1101,1108 stb.,ami vonatkozott az EV-re, valamint IPA)
Nekem csak azért gyanús, hogy valami gond lehet az okmányirodai bejelentéssel, mert írod, hogy a 11T101 nyomtatványt beadtad az APEH-hoz, hogy töröljenek a nyilvántartásból. Hát a 11T101 nyomtatvány az nem az egyéni vállalkozók nyomtatványa. .. és szerintem az egyéni vállalkozás megszűnését az okmányiroda "jelenti" a NAV-nak. Nem néztem, de úgy emlékszem, hogy az egyéni vállalkozós NAV változás bejelentőn 'T101E nincs is ilyen jelölési lehetőség.
Ellenőrizheted, hogy ev-ként nyilvántartott vagy-e: https://www.nyilvantarto.hu/evig/LekAdoszamAlapjan.action?view=
Ha igen, akkor kezd az okmányirodánál, hogy a bejelentés napjával miért nem szüntél meg egyéni vállalkozónak lenni..
Üdv.