Sziasztok fórumozók! Új vagyok még itt a fórumon, igazából csak tájékozódni szeretnék, könyvelőm még nincs. Létre szeretnék hozni egy kft-t egyszerűsített eljárás keretében, hogy ne legyen előtársasági időszak. Lehetséges?
A kft-nek két tulajdonosa lenne. Az egyik tulajdonos 50%-ban nem végezne semmilyen tevékenységet a cégben, be kell-e őt jelenteni és kell-e utána járulékokat fizetni? (ha jól gondolom nem, egyébként neki van egy normál 8 órás munkaviszony). A másik fél én lennék 50%-ban tulajdonos, én lennék az ügyvezető is és dolgoznék a cégben. Nekem van egy négy órás munkaviszonyom, mellette dolgoznék ebben a saját kft-ben. Magamat be kell jelentenem kiegészítő tevékenységet nem folytató társas vállalkozóként, ha jól gondolom, úgy látom a 1451-es biztosítási jogviszony kódja. Saját magam fogok dolgozni, ez esetben munkaidőt nem kell kikötnöm a munkaszerződésben, de a bejelentéskor meg kell jelölnöm a munkakört? A minimálbér után kell megfizetnem a járulékokat úgy olvastam, mindegy hogy hány órában dolgozok?
Igazából van mérlegképes végzettségem, de kb 8 éve szereztem és nem vagyok regisztrált, mert nincs gyakorlatom. A bevételem biztosan nem fogja elérni a 10 millió forintot, ez esetben könyvelhetnék én a saját cégemnek? (semmi esetre sem szeretnék könyvelni, tényleg csak tájékozódom). Köszönöm szépen az információkat előre is!