Adófórum

Adózási és számviteli információk

kamari tagság

Adatszolgáltatás

kamari tagság

HozzászólásSzerző: winzol » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Üdvözletem T Kollégák/Kolléganők! Mi a véleményetek a kamarai regisztrációról? Ajánlom figyelmetekbe a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete MKOE.hu megjenet írását e témával kapcsolatban. Az írás címe :ezer sebből vérzik a kamarai regisztráció.

winzol

kamari tagság

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » szer. feb. 29, 2012 2:13 pm

A MKOE véleménye csöppet sem érdekel (semmit nem tesznek, írogatni bárki tud, mellesleg előttem már régen leírták magukat Ruszinnak köszönhetően), annál inkább érdekes a dr Tordai féle beadvány.

Körkérdés- kamarai reg.

tothkornelia69

kamari tagság

HozzászólásSzerző: melcsi62 » szer. feb. 29, 2012 7:45 pm

Kedves Winzol!  Bocs, hogy a lezárás után ide írok, de hátha valamelyik területi KAMARA elolvassa!

Az, hogy hány sebből vérzik, stb.. Törvényt hoztak rá, hát jogkövető magatartást kell tanúsítanunk.. már ha ezt egyáltalán lehetővé teszik..

Ma már 4-ik órája szórakozok, hogy az egyik ügyfélnek segítsek a kötelező regisztrációban, de képtelenség a géppel is tölthető regisztrációs lapt tölteni..

Ez jelenik meg a kamara internetes portálján:

Karbantartás!

Az oldalon 2012.02.29 00:00 és 06:00 között karbantartási munkákat végzünk!
Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Csak a lóvé kell nekik. Van mindeféle alkalmazottjuk, informatikusok is. De nem bírtak feltenni egy tetves nyomtatványt, ami akár Word-ben tölthető lenne..  Vagy működőképesé tenni az általuk Online regisztrációnak nevezett adatlapjukat, amit postán,stb. kell beküldeni.

Kénytelen az ember a papír alapú Pdf-es nyomtatványukat letölteni, amit képtelenek voltak területi kamaránként elkészíteni (cémmel, bankszámla számmal),.

Egy gatyiság az egész..  Először azt ígérték, hogy január végéig elkészítik az online regisztrációs lapot, aztán ez még sem készült el január végéig.. A határidő előtti napon meg karbantartást végeznek!

Hát ez a véleményem a kötelező kamarai regisztrációról.. Eddig még azt hittem, hogy esetleg majd még érhet is valamit.. adózási tanácsadás,stb.., amit szolgáltatásként ingyen nyújtaniuk kellene. De ha pénzbeszedést szolgáló regisztrációt ilyen szakszerűen intézték, hát nem hiszem, hogy bárki ettől szinvonalasabb szolgáltatást kaphatna egy így működő kamarától.

S ha már így történt, szeretnék olyan cikkeket is olvasni, hogy ezért a szakszerű regisztráció előkészítéséért hány jól fizetett kamarai vezért rúgnak majd ki.. , mert az 5.000 Ft-os sarc az egy dolog a semmiért, de egy dilettáns szar az egész online regisztrációjuk, és már "500" a vérnyomásom.

Üdv.

melcsi62

kamari tagság

HozzászólásSzerző: olahneedit » szer. feb. 29, 2012 9:09 pm

Hát Melcsi, az előbb még azt terveztem nagy buzgalommal, hogy tájékoztatlak: az "üzemszünet" megszűnt. Végre nem dobott le a gép, nem várakoztatott órákon át a türlememet kérve. DE!!!! Most meg nem tudom kinyomtatni azt a nyavajás kitöltött reg.lapot!!!!!!!!!! Egyszerűen nem nyílik meg!!!!

De még hogy bonyolódjon, azt írja, Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara. Na most akkor Pest Megye, vagy Érd? Mert ha nem nyomtatom ki a reg.lapot, amint ugyebár rajta lenne a szla szám is, akkor a listából kell kiválasztani, de ott csak Pest Megyei van, pesti címmel, de vajh a számlaszám jó lessz-e nekem? Délután négy óta próbálom ezt az egy szem társaságot regisztrálni, az enyéim tegnap elmentek, de ezzel többet sz.vok mint azokkal. A guta üt meg.

olahneedit

kamari tagság

HozzászólásSzerző: olahneedit » szer. feb. 29, 2012 9:39 pm

Nem tudom, érdekel-e még valakit: A területileg illetékes kamara -ahol én néztem- olyan két oldalas reg.ürlapot rakott fel, amelyen minden szükséges info rajta van, Kamara neve, címe, bankszámla száma. Csak momentán faxon nem fogadnak...legalább is itt.

olahneedit

Vissza: Adatszolgáltatás