Adófórum

Adózási és számviteli információk

vállalkozói kivét???

Egyéni vállalkozók

vállalkozói kivét???

HozzászólásSzerző: valkarne2007 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Egyéni vállalkozó kiszámlázta a bevételét, de a "vevő" a pénzt nem utalta át neki, hanem a nevére kötött életbiztosításba fizette be, így a számlán "pénzügyi teljesítést nem igényel" jelölés szerepel. Hogyan kezeljen ezt az összeget? Úgy gondolom, vállalkozói kivétként kell elszámolni, hiszen abszolút magáncélra lett felhasználva a kiszámlázott bevétele. El tudom ezt valamilyen módon kerülni?

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Üdv. Valkárné

valkarne2007

vállalkozói kivét???

HozzászólásSzerző: mazsi5 » pén. feb. 17, 2012 10:21 am

Szia!  Szerintem ezt befolyt bevételként el kell számolnia az ev-nek.. DE csak amiatt, hogy a számla pénzügyi teljesítése másként történt, az attól még nem vállalkozói kivét... Ha pénztárkönyvet vezet . abban nincs is kötelezően pénztár, bankszla rész..   Alkalmasint nem a vállalkozó lakossági folyószámlájára utalt a vevő, hanem a vállalkozó által megadott másik bankszámlára..

Azt viszont nem igazán értem, miért írták a számlára azt, hogy pénzügyi teljesítést nem igényel... hiszen a vevőnek van pénzügyi teljesítési kötelezettsége..

Üdv.

mazsi5

vállalkozói kivét???

HozzászólásSzerző: valkarne2007 » pén. feb. 17, 2012 10:46 am

Szia!

Nem tudom, hallottál-e a B-LIFE hálózatépítésről. Egy életbiztosításon alapuló MLM rendszer. Szervezz magad alá 3 embert, aki befizeti az életbizt. I. negyedéves díját, így lesz neked is kiszámlázható jutalékod. Viszont a te életbiztosításodra is be kell fizetned az aktuális negyedéves díjat, amit a cég a te jutalékod terhére teszi meg. Tehát pl. kiszámlázol 150 eFt-ot, de pénzügyi teljesítést nem igényel, mert a "vevő" már eleve a te életbiztosításodra utalja az összeget.

Ezek függvényében?

valkarne2007

vállalkozói kivét???

HozzászólásSzerző: mazsi5 » pén. feb. 17, 2012 12:06 pm

Itt akkor a biztosító is kiállít(ott) egy számviteli bizonylatot/számlát (?!)..  s ezen számlába kerül beszámításra..

Amit a biztosító kibocsát bizonylatot a biztosítási szolgáltatásról, azt nem számolja el az ev.költségként..

Apeh portálról.. a 2.oldal.  ha a vásárolt szolgáltatás részben vagy egészben saját célra használja..

Letölthető dokumentumok

SZJA tv. 16.§.(4.) vállalkozói kivét.. az egyéni vállalkozói tevékenység során személyes munkavégzés címén vállalkozói költségként elszámolt vállalkozói kivét, amellyel szemben költség... már nem érvényesíthető. Üdv.

mazsi5

Vissza: Egyéni vállalkozók