Adófórum

Adózási és számviteli információk

őstermelő 0708 bevallása

Adatszolgáltatás

őstermelő 0708 bevallása

HozzászólásSzerző: koszeginezsuzsa » hétf. ápr. 23, 2007 5:15 pm

Eddig nem töprengtem rajta, de nagy a valószínűsége, hogy kénytelen leszek. Ha napszámost fogadok nincs más választásom. De, hogy milyen lavinát indítok még el a családra azt nem tudom. Még informálódnom kell a 7-es következményeiről.
Mivel jár ez?
koszeginezsuzsa

őstermelő 0708 bevallása

HozzászólásSzerző: madora100 » hétf. ápr. 23, 2007 5:22 pm

Most én is fel vagyok háborodva. Mire váltanád ki az adószámot? Milyen tevékenységre? Te őstermelő vagy, s azért hogy a napszámosaidnak kifizetett jövedelmet be tudd vallani, azért kelljen adószámot kiváltani? A 7-es adószámot valamilyen meghatározott tevékenységre lehet kérni. Mit fogsz a tevékenységhez beírni? Véleményem szerint a nyomtatványon kellene módosítani és nem feleslegesen adószámot kiváltatni.
madora100

őstermelő 0708 bevallása

HozzászólásSzerző: madora100 » hétf. ápr. 23, 2007 5:25 pm

Az előző hozzászólásomat kiegészítem még egy példával. Ha én mint magánember takarítónőd foglalkoztatok (nem feketén!), akkor ahhoz, hogy a levont adókat és a fizetendő terheket be kell vallanom. Ezért én még magánszemély maradok és semmiféle adószámot semmiféle tevékenységre nem kell kiváltanom, mert nem végzek rendszeres gazdasági tevékenységet.
madora100

őstermelő 0708 bevallása

HozzászólásSzerző: kati1012 » hétf. ápr. 23, 2007 5:55 pm

Sziasztok!

Amilyen példát fent emlitettem, az nem gyakori, és rendszeres, házat sem kell naponta tatarozni, de ez esetben az alkalmi munkavállóliba közteherjegyet kellet ragasztani. Ilyen esetben mit tegyen a nem adószámos magánszemély? Kiváltani nem akarja, mivel nincs rá szüksége. Amikor elkezdődött a mezőgazdasági őstermelő regisztrációja, a 06180-at nem fogadták be, mivel adószáma nincs, be kellett nyújtani a 06181-et, majd jeleztek, hogy mégis befogadják a 06180-at adószám hiányában, adóazonositó feltüntetésével. Előbb utóbb megoldásra kerül ez a problémánk is, ezt az évet átvészeljük, szerintem jövőre már kiforrottabb lesz minden.

kati1012

őstermelő 0708 bevallása

HozzászólásSzerző: fgy_ado » hétf. ápr. 23, 2007 7:16 pm

Kedves Fórumozók !

ha mezőgazdasági őstermelő vagy, akkor van egy kis könyvecskéd, annak van egy regisztrációs száma. Ha azt bevésed a 0708-asba, akkor nem fog prüszkölni, és nem lesz hibás.

Amikor úgy érzitek, hogy tényleg minden rendben van egy bevallással, mégis hibásnak jelzi a program, akkor tegyétek azt, amit madora írt. Mert az úgy helyes, úgy mentesültök az esetleges bünti alól (sajnos, majdhogynem mindennapos eset ez, más nyomtatványokkal is).

Mi hasonlóképpen cselekszünk, csak máshogy: Kinyomtatjuk a hibás bevallást, kinyomtatjuk, hogy visszaköpte a rendszer, bele a borítékba egy levéllel, azt ajánlottan feladjuk, és kűzdjön vele az Apeh. Az éátvevő ügyintéző ugyanis nem veszi át a láthatóan hibás bevallás. Ezt lehet akkor is tenni, ha pl. ledöglött a számítógéped, nyomtatód, de van már egy kinyomtatott példányod.

Szép estét, és holnapot !

fgy_ado 

fgy_ado

Előző

Vissza: Adatszolgáltatás