Adófórum

Adózási és számviteli információk

gázolaj jöv.adó visszaig

Elektronikus bevallás

gázolaj jöv.adó visszaig

HozzászólásSzerző: homano » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

A J02-es gázolaj jövedéki adójának visszaigénylésekor a  P1-es lapon számlajegyzéken a termék mennyiségéhez a számlán szereplő gázolaj teljes mennyiségét kell írnom vagy csak ami után visszaigényelhetem a jöv. adót? Mivel van 7,5 t alatti jármű tankolása is a számlán.

Köszönöm a válaszokat.

Üdv

homano

gázolaj jöv.adó visszaig

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » kedd jan. 31, 2012 11:35 am

A teljes mennyiséget ird ki

nagyne_karola

gázolaj jöv.adó visszaig

HozzászólásSzerző: homano » kedd jan. 31, 2012 11:15 pm

köszönöm szépen,

és még annyit segítenél, hogy a bejelentő azonosítóhoz a főlapon mit kell írni?

homano

gázolaj jöv.adó visszaig

HozzászólásSzerző: homano » kedd jan. 31, 2012 11:19 pm

az R01-en leadott személy adóazonosítóját????

homano

gázolaj jöv.adó visszaig

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » szer. feb. 01, 2012 8:10 am

Igen annak az adóazonositója kell aki be lett jelentve a bevallás leadására.

nagyne_karola

gázolaj jöv.adó visszaig

HozzászólásSzerző: kitsicica » kedd feb. 07, 2012 6:56 pm

A P1-es lapon csak azt a mennyiséget írd be ami után jogosan visszaigényled a jövedéki adót. A végén viszont a számla teljes forint összegét tüntesd fel. Ezt azért kell így beírni, mert előfordul, hogy több rendszám is fel van tüntteve a számlán, ami be sem lett jelentve a NAV felé, hogy visstaigényelhető a jövedéki adója. Tehát az a javaslatom, hogy először is azt a regisztrációs lapot kell megnézni, amin a társaság lejelentette, hogy mely rendszámú autóknak kéri vissza az adóját. Arra a is nagyon figyelj, ha véletlenül a tankolásnál nem tüntetik fel a kilóméter óra állását, akkor az arra az időpontra  tankolt liter mennyiség után nem lehet visszaigényelni. Ezeket gyakorlatból tudom, mivel már több bevallást is beadtam , be is kérték a számlákat ellenőrzésre, ami alapján hibátlan volt a bevallás, a visszaigényelt összeget minden esetben kiutalták.

kitsicica

gázolaj jöv.adó visszaig

HozzászólásSzerző: SZESZE » hétf. okt. 07, 2013 11:05 am

Szia Kitsicica!

Megköszönném ha segítenél, én most fogok először ilyennel foglalkozni!
Ahogy itt fent olvastam, először is regisztrálnom kell magam egy nyomtatványon, bejelenteni a tgk. rendszámát!
Mi ill. a vállalkozóm Mol-os számlát kap, ehhez az a bizonylat kell, amelyet a tankoláskor kap és ezen kell, hogy rajta legyen a tgk. rendszáma? Ellenőrzéskor pedig ezt is be kell mutatni ugye? Az előző könyvelő nem foglalkozott ezzel és azt szeretném megkérdezni, hogy a 2013. évre az eddig kifizetett üzemanyagszámlában szereplő jövedelemadót is visszakérhetem-e?
Előre is köszönöm a segítségedet, ha még megírnád, hogy milyen nyomatványokat kell kitöltenem külön megköszönöm!
SZESZE

Vissza: Elektronikus bevallás