Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket, hogy ha egy egyéni vállalkozó felvesz egy alkalmazottat a T1041-en jelenti be? És ezután mindkettőjük bérét a 08-ason valja be? Esetleg van más bejelentési kötelezettsége is? Köszi!
Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket, hogy ha egy egyéni vállalkozó felvesz egy alkalmazottat a T1041-en jelenti be? És ezután mindkettőjük bérét a 08-ason valja be? Esetleg van más bejelentési kötelezettsége is? Köszi!
Szia !
Igen a 12T1041-en nyomtatványon jelenti be az alkalmazottat.
Az EV saját járulékait a 1258-as nyomtatványon, az alkalmazottét pedig a 1208-ason kell bevallani.
Szakképzési járulékot fog még vallani a 1201-es nyomtatványon, ha jól tudom havonta, de ebben még nem mélyedtem el.
Üdv. Nóra
Szia!
A járulékot Nóra már helyesen megírta, a szakképzési hozzájárulást a 1212-es nyomtatványon kell havonta 12.-ig vallani és fizetni.
Üdv: Ili
Köszi! Ha ez az alkalmazott start extra kártyával rendelkezik akkor szakképzésit sem kell utána fizetni, ugye? Ebben az esetben el kell küldeni havonta a 1212-est 0-an?
Sziasztok! Én sem vogyok még toppon 2012-es szakképzésiben, de elsőre az látszik logikusnak, hogy bizony a START Extra kártyás után is kell majd fizetni szakképzésit, mert a szkhj alapja a szocho alapja, a startosnak pedig van szocho alapja, kötelezettsége, legfeljebb kemény kedvezményei vannak belőle, - extrásnak pl. 27%.
Ezt kutattam tegnap este, nekem így állt össze.....nem ússzuk meg az 1,5%-ot.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 24 vendég